Rôzne

Autor loga Európskeho samitu je študent z Bratislavy

O tri mesiace bude mať Bratislava v rukách historické predsedníctvo SR v Rade EÚ a stane sa dejiskom 7. Európskeho samitu regiónov a miest. Logo pre túto príležitosť vytvoril Jakub Mikula, študent 3. ročníka ŠÚV J. Vydru v Bratislave.

Ilustračný obrázok k článku Autor loga Európskeho samitu je študent z Bratislavy
Zdroj: Dnes24.sk

Logo samitu bolo predmetom polročnej klauzúrnej práce študentov tretieho ročníka “Propagačnej grafiky” na Škole úžitkového výtvarníctva Josefa Vydru v Bratislave a o víťazstvo bojovalo osem študentov. To nakoniec skončilo v rukách Jakuba Mikulu.

„Aplikoval som do neho geometrické tvary, do ktorých som použil päť základných farieb zo samitu, ktoré boli v predošlom samite v Aténach. Tieto geometrické tvary symbolizujú regióny svojou veľkosťou, rôznymi rozmermi a aj rôznymi tvarmi, symbolizujú mestá a regióny. Most je symbolom spájania a o to aj v tom Európskom samite ide, o spájanie regiónov, miest a vlastne o spájanie ľudí v celej Európe,” povedal autor loga Jakub Mikula, študent ŠÚV J. Vydru v Bratislave.

Pri svojej tvorbe si vybral most SNP, ktorý bol v roku 2001 vyhlásený za stavbu storočia a patrí do asociácie World Federation of Great Towers.

V Bratislave je to najväčší most a taktiež jej symbol. Symbol spájania, pretože spája brehy rieky, spája ľudí, spája krajiny

„Zapojenie študentov župnej školy je súčasťou našej filozofie urobiť samit čo najviac verejným a ja si myslím, že je to špičková škola v rámci bratislavskej župy. Práve týmto spôsobom chceme zapájať aj ďalšie inštitúcie či už mestá, obce, mestské časti,“ dodal bratislavský župan Pavol Frešo.

Prečítajte si aj: Drahšia Bratislava kvôli predsedníctvu? Podnikaví špekulanti si prídu na svoje!

„BSK podporuje stredné odborné školy – duálne vzdelávanie, zamestnateľnosť mladých a podporu mladých talentov. Už viac ako 6 rokov dáva župa príležitosť stredným školám, aby sa prezentovali aj na pôde Bruselu,“ informovala Lucia Forman, hovorkyňa BSK.

Kraj oslovil vzdelávacie inštitúcie aj pre spoluprácu na príprave 7. Európskeho samitu regiónov a miest a jeho sprievodných podujatí. Prierezovo sa budú podieľať na príprave občerstvenia, hostesingu a tiež samotnej tvorbe programu a prezentácii vlastnej tvorby.

Prečítajte si aj: "Ktoré miesta v Bratislave poslúžia európskym úradníkom? ":http://bratislava.dnes24.sk/…nikom-233923

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM