Rôzne

Autom až na Kamzík? Nie! Väčšina z vás by uprednostnila predĺženú trasu MHD

Rekreačný areál Kamzík je každý víkend plný ľudí. Mestské lesy plánujú rozšíriť parkoviská, niektorí bratislavskí poslanci sú za predĺženie trasy trolejbusu.

Ilustračný obrázok k článku Autom až na Kamzík? Nie! Väčšina z vás by uprednostnila predĺženú trasu MHD
5
Galéria
Zdroj: Iniciatíva Naše Karpaty

Každý víkend láka lokalita na Kamzíku stovky Bratislavčanov. Časť výletníkov príde autom a zúfalo hľadá parkovacie miesto, ostatných dovezie trolejbus na Kolibu a bez problémov vyšlapú cestou cez les až hore k bufetom. Mestské lesy prišli nedávno s projektom rozšírenia parkovísk na Kamzíku, zástupcovia bratislavského Otvoreného klubu chcú radšej predĺžiť trasu trolejbusu.

Pomohla by dlhšia trasa MHD

hlasovaní na Bratislava24.sk sa viac ako polovica z vás priklonila k možnosti predĺženia linky MHD až na Kamzík.

„Dokedy sa budú rozširovať parkoviská? Čo sa tým dosiahne ako len ďalší príliv áut a parkoviská budú zas nedostatočné? Riešením je potiahnuť MHD hore, vybudovať chodník popri jedinej osvetlenej ceste na Kamzík a vytvoriť priestor pre ľudí. Momentálne autá v tejto lokalite spôsobujú nebezpečné situácie,“ napísal Jakub v diskusii na sociálnej sieti Bratislava24.sk.

Marek si myslí, že by predĺženie trasy MHD nepomohlo a zabral by jedine zákaz vjazdu autám. „Človek, čo tam chodí autom, tam autom bude chodiť, aj keby trolejbus stál pred vežou. Je potrebné dať od konečnej trolejbusu zákaz vjazdu okrem zásobovania.“

Dušan, tak ako ďalší z vás, je presvedčený, že by pomohla kyvadlová doprava. „Zákaz vjazdu automobilom. A kyvadlová doprava autobusom s prívesom, ktorý v lete vozí bicyklistov.“

Všetko po starom

Tridsaťpäť percent z vás by situáciu na Kolibe a na Kamzíku nemenilo. „Do lesa nech sa chodí pešo alebo na biku!! Autá treba nechať doma, alebo choďte radšej všetci do nákupných centier,“ píše Jakub K. Lucia a Maco s ním súhlasia. „Komu sa nechce chodiť, nech zostane doma a nepchá sa do lesa autom,“ píšu.

Lesopark je obľúbený najmä kvôli pokoju a vzduchu bez splodín áut. „Celé detstvo sme chodili na výlet. Pekne trolejbusom na konečnú a pohodlne cez les až hore. Ja by som prijal vytvoriť možnosť parkovania niekde pri konečnej trolejbusu a popracovať na zatraktívnení cesty lesom,“ píše Michal.

Lucia si myslí, že výlet by mal byť spojený s pohybom. „Na Kolibu sa chodilo odjakživa na výlety. Pešo. Aký má význam vyviezť sa hore, sadnúť si do bufetu a urobiť fotky na FB s popisom – dnes skvelý výlet na Kolibu?“

Kamzík a Koliba
5
Galéria
Zdroj: Iniciatíva Naše Karpaty
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM