Krimi

Auto nie je výklad. Mnohí vodiči na to však stále zabúdajú

V podzemnej garáži na Mickiewiczovej ulici cez víkend vyčíňal zlodej. Z uzamknutých áut ukradol ich majiteľom viaceré hodnotné veci.

Ilustračný obrázok k článku Auto nie je výklad. Mnohí vodiči na to však stále zabúdajú
Zdroj: TASR

Neznámy zlodej vykradol cez víkend autá na parkovisku v podzemných garážach na Mickiewiczovej ulici v Bratislave. Z jedného auta si odniesol okuliare v hodnote takmer 230 eur a navigáciu, ktorej hodnota bude spresnená dodatočne, o osobné veci prišla aj Bratislavčanka, ktorá si ich nechala na viditeľnom mieste. „Výška škody, ktorú jej páchateľ spôsobil znefunkčnením uzamykacieho systému vozidla, bude rovnako vyčíslená dodatočne,“ spresňuje policajná hovorkyňa Tatiana Kurucová.

Polícia preto odporúča vodičom, na čo majú myslieť ešte predtým, ako odídu zo svojich vozidiel:

  • Vodič by si aj pri krátkodobom opustení vozidla v jeho interiéri nemal nechávať navigácie, doklady, peniaze, telefón, peniaze, tašky a kabelky, oblečenie. Tieto veci nie je vhodné ani ukladať do kufra, treba ich radšej nosiť pri sebe.

„Keď sa ľudia sústredia na ukladanie vecí do úložných priestorov, nevšímajú si, kto ich pozoruje a keď odídu od auta, zlodej presne vie, čo ho sa vo vozidle nachádza,“ upozorňuje hovorkyňa.

  • Parkovať treba na strážených a osvetlených parkoviskách. Keď vodič opúšťa zaparkované auto, je vhodné, aby mechanicky skontroloval, či je zamknuté a nespoliehal sa len diaľkové ovládanie a centrálne uzamykanie.
  • V prípade, že vodič po návrate zistí, že niekto mu násilím vnikol do vozidla, je dôležité nenastupovať a ničoho sa nedotýkať, odcudzené veci zisťovať len pohľadom. „Mohlo by dôjsť k zničeniu stôp,“ spresnila Kurucová.

Čítajte tiež: Polícia pátra po totožnosti žien, ktoré kradli v nákupnom centre

Zdroj: Policajný zbor SR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM