Krimi

Aupark už vie, prečo vznikol požiar

Zo strechy nákupného centra sa vo štvrtok popoludní začal šíriť dym, ten sa objavil i vo vnútri objektu. Privolaní hasiči museli evakuovať jeho návštevníkov.

Ilustračný obrázok k článku Aupark už vie, prečo vznikol požiar
Zdroj: Facebook

Štvrtkový požiar v bratislavskom nákupnom centre Aupark bol dôsledkom technickej poruchy. Uviedol to jeho manažér Jozef Halász. Ďalšie detaily nákupné centrum nezverejnilo. Odvolalo sa na to, že presné príčiny vzniku technickej poruchy sa stále vyšetrujú.

Zo strechy nákupného centra sa vo štvrtok popoludní začal šíriť dym, ten sa objavil i vo vnútri objektu. Privolaní hasiči museli evakuovať jeho návštevníkov. Podľa manažéra šlo o požiar menšieho rozsahu. „Vďaka záchranným zložkám sa situáciu podarilo vo veľmi krátkom čase dostať pod kontrolu,“ ocenil. Výšku škody, ktorú požiar spôsobil, Halász nespresnil.

Evakuácia objektu prebehla podľa neho v súlade s evakuačnými plánmi a nedošlo k žiadnemu zdržaniu. Poďakoval sa zákazníkom, že rešpektovali pokyny evakuačného tímu. Centrum sa ospravedlnilo za problémy, ktoré vznikli zákazníkom parkujúcim autá v podzemnej garáži.

Majitelia už majú svoje autá

„Z dôvodu bezpečnosti bol dočasne obmedzený vstup do podzemnej garáže a parkovacieho domu,“ ozrejmil Halász. V neskorších hodinách si podľa neho všetci majitelia mohli bez obmedzení vozidlá vyzdvihnúť.

Bratislavský Aupark je dnes opäť otvorený. Z dôvodu odstraňovania poškodení je zatvorených niekoľko prevádzok. Halász spresnil, že zväčša v zóne občerstvenia. O ich postupnom otváraní budú verejnosť priebežne informovať.

Polícia oznámila, že v súvislosti s požiarom začal vyšetrovateľ trestné stíhanie vo veci trestného činu všeobecného ohrozenia. Príčiny požiaru, pri ktorom sa nikto nezranil, polícia vyšetruje. Nákupné centrum v tlačovom vyhlásení uviedlo, že zodpovedným orgánom poskytuje plnú súčinnosť.

Čítajte aj: FOTO: V Auparku horí, ľudí evakuovali

Aupark horí
8
Galéria
Zdroj: Facebook
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM