Rôzne

Aupark bude väčší. Pribudnú ďalšie možnosti na nákupy

Rozširovaniu obchodného centra by malo padnúť za obeť 20 vonkajších parkovacích miest.

Ilustračný obrázok k článku Aupark bude väčší. Pribudnú ďalšie možnosti na nákupy
Zdroj: bratislava.dnes24.sk

Ak radi nakupujete v obchodnom centre neďaleko Sadu Janka Kráľa, určite vás poteší správa o rozšírení jeho priestorov. V Auparku pribudnú ďalšie obchodné prevádzky aj nové podzemné parkovisko.

Viac obchodov

Spoločnosť UR P6 aktuálne predložila žiadosť o stavebné povolenie na prístavbu obchodného centra. Ako píšu reality.etren­d.sk, ide o viac ako dva roky starý zámer. Nová plocha nákupného centra by mala vzniknúť na mieste parkoviska blízko McDonaldu.

Aupark by sa mal celkovo rozšíriť o takmer 3 000 metrov štvorcových. Spolu s poschodiami by mala mať prístavba 7 267 metrov štvorcových.

Nový blok obchodného centra vyrastie na troch nadzemných podlažiach – na ploche s rozmermi niečo vyše 2 953 štvorcových metrov. Celkovo by mal vytvoriť 7 267 štvorcových metrov nadzemnej plochy. Do podzemného parkoviska v prístavbe sa v budúcnosti zmestí 85 vozidiel.

Zmeny v nákupných centrách

Aupark nie je jediné obchodné centrum, ktoré čakajú zmeny. Písali sme už o rozšírení Eurovea, ktorá sa rozrastie o tisícky metrov štvorcových aj o zmenách v obchodnom centre Avion či Polus, kde by mal odchádzajúci Carrefour nahradiť iný obchodný reťazec. Ktorý to bude, zatiaľ nie je známe.

Začali už aj stavebné práce na projekte Stanica Nivy, ktorý skombinuje medzinárodný autobusový terminál, nákupné centrum, modernú tržnicu a výškovú administratívnu budovu. Nové priestory budú mať tri nadzemné a dve podzemné podlažia, pričom nástupištia autobusov sú plánované v prvom podzemnom podlaží. Unikátnou komunitnou črtou novej stanice bude zelená strecha s mestskými záhradami, bežeckou dráhou a kompletným vybavením pre aktívny oddych a šport.

Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM