Rôzne Správy

Obchodný reťazec sa rozhodol predajňu v Petržalke nezbúrať. Postaví menšiu

Spoločnosť mala ešte pred polrokom smelé plány. Predajňu na Mamateyovej ulici chcela zbúrať a namiesto nej postaviť novú - väčšiu. Svoje zámery zmenila.

Ilustračný obrázok k článku Obchodný reťazec sa rozhodol predajňu v Petržalke nezbúrať. Postaví menšiu
4
Galéria
Zdroj: TASR

Petržalskú predajňu Lidl na Mamateyovej ulici plánoval obchodný reťazec zväčšiť tak, že ju zbúra a namiesto pôvodnej postaví novú a väčšiu. Ľudia v tejto časti sídliska by tak boli pomerne dlhý čas bez svojho obľúbeného obchodu a za nákupmi by museli chodiť o niekoľko ulíc ďalej.

Búrať sa nebude

Lidl však svoje plány prehodnotil a predajňu na Mamateyovej nakoniec búrať nebude. Obchod má v súčasnosti rozlohu 1 200 štvorcových metrov a 151 parkovacích miest. Ako píšu reality.etren­d.sk, podľa pôvodných plánov sa mala predajná plocha rozšíriť na 1 700 štvorcových metrov. Parkovacie miesta však mali ubudnúť. Zmiznúť malo až 36 z tých, ktoré sa využívajú v súčasnosti.

Obchodný reťazec sa nakoniec rozhodol projekt s rozpočtom 2,4 milióna eur nerealizovať. Reality.etrend.sk citujú nový zámer, ktorý spoločnosť predložila úradom: "Navrhovateľ sa rozhodol do územia situovať menší formát predajne.“

Na Mamateyovej ulici bude v blízkej budúcnosti stáť teda menšia predajňa. „Navrhovaný zámer predstavuje novostavbu predajne potravín ako samostatného prevádzkového celku s predajnou plochou potravín so zádverím 1 424,12 štvor­cového metra a parkoviskom pre 127 vozidiel,“ uvádza podľa reality.etrend.sk reťazec v svojom zámere.

Termín začiatku stavebných prác obchodný reťazec zatiaľ neuviedol.

Lidl
4
Galéria
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM