Maros Palesch Rôzne

ASOS na Truck aréne 2011

BRATISLAVA - PIEŠŤANY, 22.06.2011. 11. ročník medzinárodného festivalu truckov sa uskutočnil 17.-18. júna na letisku v Piešťanoch. Prvé trucky začali prichádzať už v piatok. Účasť bola 289 kamiónov, ktoré si užili množstvo súťaží, atrakcií a nechýbal

Truck aréna v Piešťanoch je jedno z najväčších podujatí svojho druhu v strednej Európe. Počas dvoch dní si truckeri zmerali sily v rôznych disciplínach, najmä v paralelnom slalome a šprinte. Celkovo sa na tohtoročnej D.I.L.A.N. Truck aréne 2011 zúčastnilo 289 ťahačov rôznych značiek.

Titul TOP Truck na základe sms hlasovania si odniesla už po štvrtý krát Severní Hvězda a jej vodič Jirko Šatánek. Špeciálnu cenu, Pohár Stanleyho Cvengroša, si odniesla Simona z Autodopravy BJ so svojim žltým ťahačom Wild West. Dopravných spoločností bolo celkovo 147.

Na podujatí mala najviac ťahačov firma Autodoprava Šebo, predviedli 25 áut. Na druhom mieste skončila firma PAPO a tretia priečka patrila Združeniu ASOS 18123, ktorí si zároveň odniesli pohár za najkrajšiu expozíciu.

**Asociácia slovenských odťahovacích služieb, združujúca profesionálov v oblasti pomoci motoristom na cestách, dorazila do Piešťan v silnej zostave a predviedla divákom profesionálny zásah pri odstraňovaní následkov dopravnej nehody, svoju exhibíciu podporila vystúpením cyklotrialistov Michala Pokorného a Petra Košťála z biketrialu.sk, ktorí predviedli svoje akrobatické kúsky, nielen na asfalte, ale aj na plošinách odťahovacích áut. Bohatá bola aj expozícia ASOS-u, kde kraľovala hlavne vyslobodzovacia technika. O pohodu sa staral DJ Karlo a v spolupráci s asistenčnou službou ASA pripravili pre divákov a návštevníkov zaujímavé súťaže. V špeciálnych okuliaroch, simulujúcich stav človeka pod vplyvom alkoholu, návštevníci absolvovali niekoľkometrový slalom medzi kužeľmi. Najprv v stave 1,6 promile a následne v stave s 2 promilami. O zábavu bolo postarané na niekoľko hodín. Diváci mali možnosť vyskúšať aj simulátor nárazu vozidla vo viacerých rýchlostiach. Odťahováci z ASOS-u 18123 neriešia problémy motoristov na cestách, no so svojimi partnermi sa snažia pôsobiť aj preventívne a tým zvyšovať aj povedomie motoristov v oblasti bezpečnosti cestnej premávky. **

Súčasťou programu boli aj motocykloví kaskadéri, ktorí predviedli adrenalínové vystúpenie, ich líder, Pepa Sršeň, je držiteľom 7 svetových rekordov! Nechýbal aj zoskok výsadkárov, či barelové pretek jazdcov AUTOslide, kde vyhral jazdec Milan Greguška s autom Mitsubishi EVO, ktoré pokrstila skupina Horkýže Slíže do rally sezóny.

Pre dospelých a ich detičky bolo pripravených množstvo atrakcií – lunapark na ploche 5000 m?, nafukovadlá, šmýkačka, trampolína, štvorkolky, elektrické autíčka, maľovanie na tvár, bodypating… Nechýbal bohatý hudobný program. Predstavili sa vám napríklad Peter Nagy a Indigo, Kabát revivald, AC-CD revivald, Drišľak, Slniečko, Bukasový Masív, Maxim Turbulence… Program obohatila súťaž boj v bahne.

Truck aréna, jedinečný zraz truckerov, autodopravcov a všetkých „fandov" veľkých aut bola úspešná. Napriek premenlivému počasiu sa organizátorom podarilo zabezpečiť na piešťanskom letisku víkend plný zábavy, súťaženia, kultúrneho vyžitia.Veríme, že ste si z arény odniesli množstvo pozitívnych zážitkov a budete na tento ročník príjemne spomínať a už sa s nami tešíte na ten ďalší,12. ročník. Než sa k nemu dostaneme, pozrite si veľkú fotogalériu z tohtoročnej ak­cie.

Zdroj: Združenie ASOS 18123 a Agentúra MMI Foto: Združenie ASOS 18123

ASOS NA TRUCK ARENE 2011
96
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM