Nina Táborská Samospráva

Artkino v Petržalke: Samopráva digitalizuje jednosálové kino za zrkadlom

Ešte tento rok by mohlo fungovať kino v petržalskom Dome kultúry Zrkadlový háj, ktoré momentálne prechádza digitalizáciou. Petržalka sa do modernizácie pustila po tom, ako sa jej podarilo získať 30-tisícovú dotáciu z Audiovizuálneho fondu.

Ilustračný obrázok k článku Artkino v Petržalke: Samopráva digitalizuje jednosálové kino za zrkadlom
Zdroj: TASR

Vladimír Bajan, starosta MČ Petržalka uviedol, že hlavným účelom digitalizácie Artkina za zrkadlom je reštart kina, ktoré sa vždy snažilo svojim divákom priniesť kvalitný program a premyslenú dramaturgiu.

Mestská časť plánuje vytvoriť priestor, ktorý bude atraktívnou alternatívou multiplexom. Preto priestor prejde niekoľkými úpravami.

„Okrem samotnej digitalizácie chceme v DK ZH otvoriť príjemnú kaviareň s občerstvením, wi-fi či spustiť rezervačný systém vstupeniek,“ vysvetlil Bajan.

V rámci kvalitnej a pestrej dramaturgie počíta samospráva aj so zaradením interaktívnych prvkov, prekvapení pre divákov, s predstaveniami pre špecifické skupiny návštevníkov kina i so zaradením alternatívneho obsahu, ako sú napríklad priame prenosy z opier.

S digitálnou technikou počíta aj pri inom využití kina, napríklad pri koncertoch, divadlách, konferenciách či prednáškach.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM