Nina Táborská Rôzne

Anton Srholec: "Želám si, aby v novom roku pribúdalo ľudí, ktorí nežijú len pre seba"

Aj keď žijeme v pesimistickej dobe poznačenej vojnami, konfliktami či únavou, kňaz Anton Srholec verí, že aj v roku 2015 bude pribúdať ľudí, ktorí budú nezištní a ochotní pomôcť druhým v ťažkostiach. U bohatých a úspešných ľudí zas očakáva viac záujmu o duchovné hodnoty.

Ilustračný obrázok k článku Anton Srholec: "Želám si, aby v novom roku pribúdalo ľudí, ktorí nežijú len pre seba"
Zdroj: Dnes24.sk

„Želal by som si, aby v tomto relatívne a stále tvrdím bohatom svete v teple a istom sociálnom, zdravotnom zabezpečení, aby pribúdalo ľudí, ktorí nežijú len pre to, aby mali, ale aby sa stávali priateľmi, budovali mosty, aby si podávali ruky,“ uviedol v rozhovore Srholec.

Ako dodal, v našej spoločnosti je veľa rán a je dôležité, aby sme sa s citom s láskou týchto rán dotýkali. „Prichádzame k tomu, že nežijeme len z chleba, že žijeme z každého slova a z múdrosti,“ dodal.

Srholec si do nového roka želá, aby aj napriek nepriaznivým správam mali ľudia nádej, že sa všetko urovná.

„Ale už sa nemôžeme spoliehať na to, že to niekto urobí alebo že to pán Boh zariadi, ale my všetci budeme musieť pracovať na tom, aby ten svet žil v pravde, spravodlivosti, bol solidárny a úctivý k človeku, aby chudobní ľudia mali svoju dôstojnosť a to je namáhavý proces,“ zdôraznil.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM