Správy

Andreja Danka prepustili z NOÚ, liečiť sa bude doma

Predseda Národnej rady SR je po operácii žalúdka, jeho aktuálny zdravotný stav si nevyžaduje ďalšiu onkologickú liečbu.

Ilustračný obrázok k článku Andreja Danka prepustili z NOÚ, liečiť sa bude doma
Zdroj: TASR

Predsedu parlamentu Andreja Danka dnes dopoludnia prepustili do domácej ošetrovateľskej starostlivosti z Národného onkologického ústavu (NOÚ) v Bratislave, kde mu operovali žalúdok a bol tam hospitalizovaný. Informovala o tom hovorkyňa NOÚ Viktória Vasilenková.

Aktuálny zdravotný stav Danka si nevyžaduje ďalšiu onkologickú liečbu. „Po operácii sa nevyskytli žiadne komplikácie, rýchlo sa zotavoval a naberal pohybovú kondíciu, začal prijímať potravu,“ povedala hovorkyňa. Danka operovali lekári 25. apríla, pre podozrivý nález mu odstránili časť žalúdka.

Predoperačné vyšetrenia i priebeh operácie podľa Vasilenkovej ukázali, že ochorenie postihlo iba stenu žalúdka, a preto bol aj prvej voľbou liečby chirurgický výkon. Podľa odporúčaní ošetrujúcich lekárov by mal Danko minimálne 14 dní oddychovať a držať prísnu diétu. „Predseda parlamentu zostáva v kontrolnej ambulantnej starostlivosti Kliniky chirurgickej onkológie SZU a NOÚ,“ dodala Vasilenková.

Danko sa cíti primerane svojmu stavu a teší ho, že je už doma. Pre televíziu Markíza povedal, že má ešte bolesti a musí sa podrobiť ďalším vyšetreniam. Výsledky histológie sú však podľa neho dobré. „Moja liečba si nevyžaduje ožarovanie, rádiológiu ani tabletkovú liečbu,“ uviedol s tým, že do práce by sa chcel vrátiť do dvoch týždňov. Dlhšie byť doma neplánuje.

Čítajte tiež: Roberta Fica prepustili do domácej liečby

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM