Maros Palesch Rôzne

Aktivisti Amnesty International proti násiliu v Líbyii

Protest proti násiliu a na podporu ľudských práv v Líbyi chystajú dnes, 21. marca, aktivitisti Amnesty International Slovensko, ktorí sa zhromaždia o 16.30 h pred Líbyjskou ambasádou na bratislavskej Révovej ulici.

Zapálením sviečok a symbolickou minútou ticha si uctia pamiatku tých, ktorí už zahynuli.

„Zástupcovia Amnesty International Slovensko sa zároveň pokúsia stretnúť s diplomatickými zástupcami Líbye na Slovensku a odovzdať im list požadujúci zastavenie násilností a plné rešpektovanie všetkých ľudských práv v Líbyi,“ informoval Peter Weisenbacher z AI.

Podľa názoru AI plukovník Muammar Kaddáfí musí ihneď zastaviť svoje bezpečnostné sily a ukončiť zabíjanie, zamedziť násilným zmiznutiam osôb a ďalšiemu porušovaniu ľudských práv.

„Mal zverejniť mená všetkých tých, ktorých jeho sily zadržiavajú a umožniť prístup medzinárodným pozorovateľom, aby bolo zaistené, že je s nimi zaobchádzané v súlade s medzinárodným právom,“ tvrdí AI.

Amnesty sa tiež domnieva, že všetky strany konfliktu by mali umožniť vytvorenie humanitárnych koridorov (bezpečnej cesty k odchodu z krajiny) a uľahčiť prepravu dodávok pomoci a humanitárnych pracovníkov.

Zapálením sviečok a symbolickou minútou ticha si uctia pamiatku tých, ktorí už zahynuli.

Zdroj: TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM