Jakub Haršany Samospráva

Ako zlepšiť verejnú dopravu v meste? Svojimi nápadmi môžu pomôcť aj dúbravské deti

Deti zo školských zariadení v bratislavskej Dúbravke môžu pomôcť zlepšiť dopravu v mestskej časti. Stačí len pero či ceruzka a zapojiť trocha fantázie.

Ilustračný obrázok k článku Ako zlepšiť verejnú dopravu v meste? Svojimi nápadmi môžu pomôcť aj dúbravské deti
3
Galéria
Zdroj: Bratislava - Dúbravka

Pri príležitosti nedávno skončeného Európskeho týždňa mobility vyhlásilo Oddelenie športu, kultúry a projektových činností miestneho úradu Dúbravka v spolupráci s Dúbravskými novinami 2. ročník súťaže Dúbravský dopravný prostriedok, v ktorej môžu svoje nápady prezentovať deti zo základných a materských škôl.

„Nápad vznikol spontánne v Dúbravských novinách minulý rok. Pre veľký úspech prvého ročníka sme sa tento rok rozhodli súťaž zopakovať,“ povedala Lucia Marcinátová z miestneho úradu v Dúbravke.

Výtvarná a literárna podoba

Súťaž má dve kategórie a dve podoby – výtvarná a literárna. Výtvarná súťaž je určená pre deti materských škôl a žiakov 1. stupňa základných škôl. Pomocou rôznych techník, či už kresby, maľby či koláže, majú vytvoriť ich dúbravský dopravný prostriedok.

Pre druhý stupeň základných škôl je pripravená literárno-mediálna súťaž pod názvom Vylepšíme verejnú dopravu v Dúbravke, kde majú deti prostredníctvom poviedky, úvahy, básne či krátkeho videa navrhnúť riešenie verejnej dopravy v mestskej časti.

Mestská časť sa snaží nájsť spôsob, ako zatraktívniť verejnú dopravu, aby ľudia využívali radšej túto formu prepravy a nevznikali tak na cestách zápchy. Pomôcť pri tejto úlohe môžu teraz aj deti.

„Úlohou našich detí je navrhnúť, vymyslieť a kreatívne podať verejný dopravný prostriedok, ktorým by sa ľudia prepravovali radi z Dúbravky do centra mesta,“ vysvetlila Marcinátová.

Všetky práce budú vystavené

Uzávierka súťaže je 30. októbra a práce je potrebné posielať na adresu: Štefan Maceják, Miestny úrad Žatevná 2 s označením súťaž alebo doniesť osobne na vrátnicu v budove úradu. Literárne práce je vhodné poslať elektronicky na e-mailovú adresu macejak@dubravka.sk.

„Zúčastnené práce budú ohodnotené, najlepšie ocenené a všetky budú vystavené na spoločnej výstave,“ dodala Marcinátová.

Čítajte aj: S upratovaním ulíc v Dúbravke pomáhajú aj ľudia bez domova

Ilustračný obrázok

Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM