Aktualizované Kultúra Rôzne

Ako využiť posledné dni prázdnin? Ponúkame zaujímavé tipy kam v Bratislave

Kým začne nový školský rok, stále sa môžete baviť na podujatiach, ktoré pre vás pripravilo mesto.

Ilustračný obrázok k článku Ako využiť posledné dni prázdnin? Ponúkame zaujímavé tipy kam v Bratislave
15
Galéria

Hoci sa letné prázdniny pomaly blížia k svojmu záveru, kultúrne leto v Bratislave nekončí. Využite posledné letné dni a vychutnajte si kultúrne podujatia a zaujímavé akcie mestských organizácií.

Gastro aj divadlo

Prvý septembrový víkend (2. – 3. 9.) bude v centre mesta patriť ľudovej tvorbe. Počas tradičného podujatia Dni majstrov ÚĽUV sa môžete tešiť na Školu remesiel, ale aj rozmanité ľudové hry. Neoddeliteľnou súčasťou podujatia bude aj ochutnávka slovenských gastronomických špecialít.

Boje a tradície

Na Hrade Devín sa v nedeľu 3. septembra od 10:00 hod. môžete tešiť na rytierske súboje. Organizátori podujatia Rytieri na Devíne priblížia návštevníkom históriu obdobia gotiky. Na programe budú detské rytierske hry, historický šerm či rytierske súboje na koňoch v podaní Tovarišstva starých bojových umení a remesiel.

Podmanivý Drôtený vodný svet na vás čaká v Justiho sieni Primaciálneho paláca. Výstavu vyše stovky originálnych drotárskych umeleckých diel štyridsiatich súčasných výtvarníkov môžete navštíviť každý pracovný deň od 10:00 do 18:00 hod. Výstava potrvá do 6. septembra. Jej súčasťou je aj hlasovanie o najkrajšiu drôtenú rybu.

ZOO a kúpaliská

V Zoologickej záhrade si počas víkendu nenechajte ujsť príležitosť zúčastniť sa prehliadky s komentovaným kŕmením a možnosť povoziť sa na poníkoch. Počas júla došlo v areáli zoologickej záhrady k rekonštrukcii prístupovej cesty smerom k výbehu nosorožcov, čo zabezpečí zvýšený komfort pre návštevníkov ZOO. Viac informácií sa dozviete TU.

Posledné horúce letné dni určite využite aj na kúpanie a oddych pri vode na bratislavských kúpaliskách. Otvorených bude všetkých sedem kúpalísk v správe mestskej organizácie STARZ (Kúpalisko Rosnička, Lamač, Rača, Krasňany, Delfín, Tehelné pole a Areál zdravia Zlaté piesky).

Druhý septembrový víkend v nedeľu 10. septembra si nezabudnite rezervovať na slávnostné ukončenie 42. ročníka mestského festivalu Kultúrne leto a Hradné slávnosti Bratislava 2017. Čaká nás veľká after party – Rozlúčka s letom plná zaujímavých akcií a podujatí. O programe podujatia bude hlavné mesto už čoskoro informovať.

Ako využiť posledné dni prázdnin?
15
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM