Rôzne

Ako upravenú kávu máte najradšej? Študenti ukázali čo dokážu, sútažili o najlepšie espresso

Študenti stredných odborných škôl z celého Slovenska dnes súťažia v príprave espressa a kávových nápojov. Deviaty ročník súťaže Coffee Cup organizuje Hotelová akadémia Mikovíniho v Bratislave.

Ilustračný obrázok k článku Ako upravenú kávu máte najradšej? Študenti ukázali čo dokážu, sútažili o najlepšie espresso
Zdroj: TASR

Na súťaži svoju zručnosť dokazuje takmer 30 mladých ľudí z Bratislavy, Trnavy, Trenčína, Zvolena, Nových Zámkov, Liptovského Mikuláša a Rimavskej Soboty.

Súťaží sa v troch kategóriách. Úlohou študentov je pripraviť espresso, cappuccino a nápoje podľa vlastného výberu, v ktorom môže byť použitý aj alkohol, no povinná ingrediencia je espresso.

„Porota zložená z technickej komisie, chuťovej komisie a predsedu hodnotí chuťovú kvalitu pripravených nápojov, ich vizuálny dojem, použitie správnych šálok a doplnkov, baristickú techniku ako aj osobné vystupovanie,“ priblížila riaditeľka školy Katarína Biela.

Odborným garantom súťaže je Stanislav Cibuľa, majster a vicemajster Slovenska v príprave kávy a latte art v rokoch 2007, 2008, 2010, 2011, 2012 a zástupca Školy baristu, s ktorou Hotelová akadémia Mikovíniho súťaž organizuje.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM