Rôzne Správy

Ako ste hlasovali? Prítomnosť mestských policajtov podľa vás problém pri Pentagone nevyrieši

Už pár dní stojí v blízkosti bratislavského Pentagonu mobilná policajná stanica. Tá by mala vo Vrakuni konečne urobiť poriadok. Polovica z vás má však iný názor.

Ilustračný obrázok k článku Ako ste hlasovali? Prítomnosť mestských policajtov podľa vás problém pri Pentagone nevyrieši
3
Galéria

Smutným symbolom Vrakune je už dlhé roky obytný dom známy ako Pentagon. Miesto je rajom prostitútok, drogových dílerov a narkomanov. Naopak, obyvatelia mestskej časti sa po zotmení boja vychádzať na ulicu. Mesto ani polícia zatiaľ nenašli na tento problém účinnú zbraň.

Zmeniť to má dočasná policajná stanica, ktorú pred niekoľkými dňami pri Pentagone zriadilo hlavné mesto v spolupráci s miestnou samosprávou a mestskou políciou. "Bratislavčanom som sľúbil pomoc s riešením problému vo Vrakuni a tento sľub plním. Na začiatku júna sme tu stáli spoločne s pánom starostom a náčelníkom mestskej polície a hovorili sme o konkrétnych opatreniach, ktoré posilnia bezpečnosť a poriadok v tejto oblasti. Dnes napĺňame ďalší z týchto sľubov, je to ďalší krok k posilneniu bezpečnosti vo Vrakuni,“ povedal primátor Bratislavy Ivo Nesrovnal.

Vaše názory

Či tento krok skutočne pomôže zlepšiť alarmujúcu situáciu vo Vrakuni, je ešte skoro povedať. Redakcia Bratislava24.sk však bola zvedavá na vaše názory a v hlasovaní sme sa vás pýtali, či si myslíte, že dočasná policajná stanica vyrieši bezpečnostný problém pri Pentagone.

„Ak si to niekto myslí, je blázon. V Pentagone by muselo dôjsť k razantným zmenám a nie k populistickým predvádzačkam, ako je toto,“ vyjadril sa náš čitateľ Peter. Celkovo si vyše polovica z vás myslí, že mestskí policajti v okolí Pentagonu poriadok neurobia. Svoj názor na to má aj Bratislavčan Andrej: „Každý vie, kto je tam roky rokúce díler drog. A čo urobila polícia? Nič! A to má zmeniť karavan?“

Podľa mnohých by sa problém s kriminalitou pri Pentagone vyriešil až potom, čo by sa vo Vrakuni zriadila stanica štátnej polície. Myslí si to 37 percent všetkých hlasujúcich.

Zriadenie stanice štátnej polície by privítal aj starosta Vrakune Martin Kuruc. "Keď ľudia uvidia, že mestská polícia alebo naša SBS-ka naozaj na tomto mieste dokážu robiť poriadok a keď začnú ľudia chodiť po vonku a prestanú sa báť, tak aj kompetentní štátnej polície pochopia, že má to význam a konečne tu urobíme aj regulárnu stanicu štátnej polície.“

Pri bratislavskom Pentagone zriadili dočasnú policajnú stanicu
3
Galéria
Zdroj: Ivo Nesrovnal Facebook
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM