Rôzne Správy

Ako ste hlasovali? Drvivej väčšine z vás sa opravená vozovka na Moste SNP vôbec nepáči

Bratislavský Most SNP sa po 45 rokoch dočkal nového povrchu. Otázkou však zostáva, či nové je aj dobré. Niektorí z vás považujú rekonštrukciu mosta dokonca za škandál.

Ilustračný obrázok k článku Ako ste hlasovali? Drvivej väčšine z vás sa opravená vozovka na Moste SNP vôbec nepáči
3
Galéria
Zdroj: Hlavné mesto SR Bratislava

Bratislava sa počas leta pustila do dlhoočakávanej opravy vozovky na Moste SNP. Práce prebiehali od 3. júla do 31. augusta a od začiatku septembra je most opäť prejazdný bez akýchkoľvek obmedzení. Teraz prišiel čas na hodnotenia.

Nespokojní vodiči a cestujúci

Mnohí vodiči a cestujúci verejnou dopravou reagovali na stav vozovky už v priebehu augusta, kedy bola premávka vedená po už opravených vonkajších jazdných pruhoch. Nie všetci boli ale spokojní. „Veď je to hrboľaté a nepríjemné. Nemal som ten pocit iba ja ako vodič, ale aj posádka v aute. Keď som prešiel na starý asfalt v meste, hneď to bolo citeľne lepšie,“ reagoval na sociálnej sieti Bratislavčan Peter.

Na názory verejnosti bola zvedavá aj redakcia Bratislava24.sk, preto sme sa vás tento týždeň v hlasovaní pýtali, ako sa vám jazdí po novej vozovke. Až 80 percent všetkých hlasujúcich vníma rekonštrukciu ako nevydarenú. „Veľmi zle! Ale na Slovensku sa nič iné ani nedalo čakať!“ myslí si náš čitateľ Feri.

Podľa mnohých je cesta hrboľatá. „Dnes som išiel po moste a je to možno ešte horšie ako predtým. Hlavne tá dilatačná medzera, skoro som tam nechal tlmiče,“ posťažoval sa Miroslav. Doplnila ho aj čitateľka Ľubica: „Stále čakám, že tam dajú ešte jednu vrstvu, takú nehrkotavú.“

Výhrady k oprave vozovky má aj dopravný analytik Jozef Drahovský: „Mám pocit, presnejšie istotu, že nerozmýšľajú ani pri dopravnom značení.“ Podľa neho je vodorovné dopravné značenie namaľované v rozpore zo zvislým dopravným značením (ako by to malo správne vyzerať, nájdete na fotke nižšie).

Zdroj: Facebook Jozef Drahovský

Reakcia mesta

Po dokončení vonkajších jazdných pruhov reagovalo na negatívne komentáre aj hlavné mesto. Uviedlo, že povrch vozovky je z liateho asfaltu, pričom ide o špeciálny asfalt, ktorý na moste zabezpečuje ochranu oceľovej mostovky. „Nakoľko je vodonepriepustný, je potrebné ho po umiestnení na komunikáciu „zdrsniť“ kamenivom. Následne po zdrsnení je potrebný určitý čas na utláčanie (valcami a následne aj prejazdom motorových vozidiel), a potom pri vhodnej technologickej teplote sa zrealizuje odstránenie prebytočného a nedostatočne priľnutého kameniva,“ vysvetlilo mesto.

„Ak by sa po ukončení stavby predsa len ukázalo, že je niečo potrebné dokončiť, opraviť, máme zmluvy, máme záruky, že to dodávateľ urobí,“ uistil v priebehu rekonštrukcie primátor Bratislavy Ivo Nesrovnal.

Opravu vo výške 1,5 milióna eur realizovala rakúska spoločnosť Swietelsky-Slovakia.

Zrekonštruovaná vozovka na Moste SNP
3
Galéria
Zdroj: Hlavné mesto SR Bratislava
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM