Rôzne

Ako sa žije v Bratislave? Hlavné mesto je v prvej polovici najlepšie hodnotených miest na život

Konzultačná spoločnosť Mercer zverejnila rebríček najlepších miest na život. Bratislava síce neobsadila prvé priečky, do prvej polovice sa však zmestila.

Ilustračný obrázok k článku Ako sa žije v Bratislave? Hlavné mesto je v prvej polovici najlepšie hodnotených miest na život
6
Galéria

rebríčku najlepších miest na život, ktorý zostavila spoločnosť Mercer, hodnotil prieskum celkovo 231 miest. Najlepším miestom na život sa už ôsmykrát môžu pochváliť naši rakúski susedia, Viedeň obsadila prvú priečku. Najhoršie sa podľa rebríčka žije v irackom Bagdade.

Kvalita života

V prvej trojke sú tiež mestá Zürich a Auckland, štvrtú priečku obsadil Mníchov a prvú päticu uzatvára Vancouver. Bratislava sa umiestnila v prvej polovici hodnotených miest, na 83. mieste. Oproti vlaňajšku si tak pohoršila o jednu priečku. Praha ju tromfla o 14 priečok, Budapešť skončila na 78. mieste a poľská Varšava na 81. mieste.

Kritériami pri zostavovaní rebríčka boli napríklad politická stabilita, kvalita zdravotnej starostlivosti či dopravy, ale aj kriminalita a iné.

Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM