Rôzne Správy Samospráva

Ako sa vám páči nová podoba ulice pri trhovisku na Žilinskej?

Staré Mesto začalo začiatkom marca s veľkou opravou ciest a chodníkov. Jedným z úsekov, ktoré v týchto dňoch dostali nový šat, je aj ulica pri obľúbenom trhovisku.

Ilustračný obrázok k článku Ako sa vám páči nová podoba ulice pri trhovisku na Žilinskej?
8
Galéria

Začiatkom marca začalo Staré Mesto rekonštruovať prvé staromestské ulice v rámci najväčšej obnovy chodníkov a ciest za posledných 30 rokov. Práce momentálne prebiehajú na Povrazníckej, Kýčerského a Hollého ulici.

Bezbariérový úsek

Nový vzhľad dostal v týchto dňoch aj úsek pri obľúbenom trhovisku na Žilinskej, kde samospráva ukončila prvú etapu rekonštrukcie. V rámci nej vyfrézovali celý povrch cesty, odstránili betónové plochy a vytvorili novú bezbariérovú zónu, kde sú chodníky aj vozovka výškovo na jednej úrovni. Nové dláždené chodníky vznikli po oboch stranách ulice a na cestu položili nový asfalt.

„Popri trhovisku ide široký chodník, ktorý ešte v oblasti stánkov od cesty oddelia cyklostojany pre nakupujúcich. Cesta bude po dokončení rekonštrukcie jednosmerná so vstupom zo Žilinskej ulice. V tomto úseku vznikne iba pár parkovacích miest pre zásobovanie trhoviska,“ informuje Staré Mesto na facebookovom profile.

Druhá etapa rekonštrukcie

Rekonštrukcia Kyčerského ulice pokračuje druhou etapou pred budovou ministerstva financií, kde taktiež vznikne nový dláždený chodník. Súčasťou úprav bude podľa samosprávy aj vyslobodenie stromov spod asfaltu a zriadenie zeleného pruhu. Novú podobu dostane aj parkovisko.

Staré Mesto má na opravy ciest a chodníkov k dispozícii vyše 3 milióny eur, z toho milión získalo ako dotáciu a dva milióny ako finančnú výpomoc od štátu. Nového vzhľadu by sa malo v tomto roku dočkať približne 20 ulíc.

Vynovená Kyčerského ulica pri trhovisku Žilinská
8
Galéria
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM