Jakub Haršany Samospráva

Ako sa udržať na korčuliach sa môžete naučiť už aj v Dúbravke

Na viacerých bratislavských zimných štadiónoch fungujú kurzy korčuľovania. Teraz sa môžete vy alebo vaše deti naučiť korčuľovať už aj v Dúbravke.

Ilustračný obrázok k článku Ako sa udržať na korčuliach sa môžete naučiť už aj v Dúbravke
Zdroj: Bratislava - Dúbravka

Kurzy korčuľovania sú organizované pod hlavičkou občianskeho združenia Piruetka, ktoré školu korčuľovania prinieslo už na jar tohto roka na zimné štadióny do Lamača či Petržalky. „Chceme dať šancu každému, bez ohľadu na vek a skúsenosti. Radi by sme na ľade videli celé rodiny,“ povedala Liliana Grajcarová z OZ Piruetka.

Slávnostné otvorenie kurzu

Od poslednej soboty rozšírila Piruetka svoju pôsobnosť aj o mestskú časť Dúbravka. Na zimnom štadióne na Harmincovej ulici totiž za prítomnosti starostu Dúbravky Martina Zaťoviča slávnostne otvorili kurz korčuľovania, ktorý je určený pre všetky vekové kategórie.

Na kurz korčuľovania, krasokorčuľovania či hokejového korčuľovania môžu prísť deti od štyroch rokov, ale aj seniori. Dokonca aj pokročilí korčuliari či amatérski hokejisti si tu môžu zdokonaliť svoje umenie.

Postarajú sa o vás profesionáli

Pre záujemcov je pripravený profesionálny tím trénerov vrátane bývalého hokejového reprezentanta Dušana Pašeka či profesionálneho trénera krasokorčuľovania Martina Kollára. Deti naučia predovšetkým držať rovnováhu a prejsť prvých pár metrov po ľade. Tým starším zas ukážu, ako ich korčuľovanie ešte vylepšiť.

„Taktiež by sme veľmi radi vytvorili podmienky pre hľadanie a výchovu nových krasokočuliarskych talentov,“ prezradila nám jeden z významov projektu Grajcarová.

Škola korčuľovania sa uskutoční každú sobotu v čase od 19. do 20. hodiny do konca októbra. Cena dvojhodinového tréningu je 15 eur. V prípade, že máte záujem, nájdete bližšie informácie na facebookovej stránke občianskeho združenia Piruetka alebo ich kontaktujte na tel. č. 0902 443 898.

Čítajte aj: Hokejisti bratislavského Slovana rozdávali autogramy svojim fanúšikom

Kurzy korčuľovania v Dúbravke
3
Galéria
Zdroj: Bratislava - Dúbravka
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM