Rôzne

Ako sa spí počas zimy ľuďom bez prístrešia

Občianske združenie Vagus v spolupráci s Katedrou sociálnej práce na Pedagogickej fakulte UK v Bratislave pripravilo už štvrtý ročník projektu Noc vonku.

Ilustračný obrázok k článku Ako sa spí počas zimy ľuďom bez prístrešia
6
Galéria
Zdroj: TASR

Bratislavčania si dnes otestujú, ako sa spí počas zimy ľuďom bez prístrešia. Miestom, kde si odvážlivci môžu vyskúšať údel bezdomovcov, spiacich na kartónoch, je bratislavské Župné námestie.

Noc vonku

„Verejné aktivity ako Noc vonku sú dôležitým nástrojom na vyjadrenie nespokojnosti so súčasným nastavením sociálneho systému,“ uviedol Sergej Kára z OZ Vagus. „Zároveň si ľudia odnesú extrémnu osobnú skúsenosť so životom na ulici, ktorá poskytne nový rozmer ich vnímaniu ľudí bez domova,“ dodal.

Súčasťou dnešnej akcie je aj sprievodný program. Okrem odbornej diskusie na tému Koľko nás stojí bezdomovectvo budú môcť návštevníci zanechať odkaz ľuďom bez domova v interaktívnej zóne alebo si pohovoriť aj s klientmi OZ Vagus. Sprievodný program sa koná v Klube Dole na Námestí SNP.

Organizátori návštevníkom odporúčajú priniesť si teplé oblečenie a spací vak. Vstupenkou na Noc vonku sú trvanlivé potraviny a teplé oblečenie, ktoré budú poskytnuté klientom OZ Vagus.

K bratislavskému projektu sa pridá aj dvadsať miest v Českej republike. Noc vonku 2016 finančne podporujú Slovenské elektrárne, člen skupiny Enel a Nadácia Pontis.

Ilustračný obrázok

Noc vonku 2014
6
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM