Rôzne Samospráva

Ako prispieť k skrášleniu domov v Starom Meste? Starosta R. Števčík má riešenie

Starosta mestskej časti Radoslav Števčík prišiel so zaujímavým návrhom, ako podporiť obnovu fasád budov v Starom Meste. Posledné slovo budú mať poslanci.

Ilustračný obrázok k článku Ako prispieť k skrášleniu domov v Starom Meste? Starosta R. Števčík má riešenie
11
Galéria
Zdroj: Bratislava - Staré Mesto

V uliciach Starého Mesta môžeme naraziť na množstvo starých domov, ktoré majú ošarpanú, popraskanú, popísanú alebo inak poškodenú fasádu. Vo väčšine prípadov majitelia takýchto budov nemajú dostatok financií na rekonštrukcie, a tak sa problém neustále prehlbuje.

Návrh na zlepšenie

So súčasným stavom rozhodne nie je spokojné ani vedenie mestskej časti, a preto prišiel starosta Radoslav Števčík s návrhom pre všetkých, ktorí si chcú opraviť domy. „Návrh sa týka oslobodenia od dane za užívanie verejného priestranstva za účelom obnovy fasád budov,“ informuje Staré Mesto na webovej stránke.

Obyvatelia domov, ktoré potrebujú opravy, by po novom ušetrili nemalé peniaze. Nemuseli by totiž platiť miestnu daň za umiestnenie lešenia, a to po dobu 60 dní. „Týmto krokom chceme podporiť obnovu fasád budov v Starom Meste a majiteľom budov zjednodušiť procesy spojené s rekonštrukciou,“ povedal Radoslav Števčík.

O všetkom napokon rozhodnú miestni poslanci, ktorí budú o návrhu hlasovať v utorok 20. marca na riadnom zasadnutí miestneho zastupiteľstva. Všeobecne záväzné nariadenie o miestnej dani o užívaní verejného priestranstva by v prípade schválenia vstúpilo do platnosti od 10. apríla 2018.

Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM