Tomáš Stupavský Rôzne

Ako je to naozaj s opravou Mosta Lafranconi? Podľa Alojza Hlinu chce vláda vyvolať pocit potreby obchvatu

Vládna strana Smer-SD sa uchýlila k účelovej oprave bratislavského diaľničného Mosta Lafranconi, aby vytvorila atmosféru vo vedomí obyvateľov Bratislavy a návštevníkov, že bratislavský obchvat je nevyhnutný a že je v zásade jedno, koľko bude obchvat stáť.

Ilustračný obrázok k článku Ako je to naozaj s opravou Mosta Lafranconi? Podľa Alojza Hlinu chce vláda vyvolať pocit potreby obchvatu
Zdroj: TASR

Uviedol to opozičný poslanec Národnej rady SR Alojz Hlina (KDH) na brífingu pod mostným pilierom Mosta Lafranconi, na ktorom má byť opravovaná tzv. mostná zámka. Pre jej opravu je na moste znížená prejazdová rýchlosť vozidiel, hoci most podľa neho nikto neopravuje.

„Je absurdné, že zo štyroch funkčných mostov Národná diaľničná spoločnosť (NDS) dva opravuje. Svet je plný konšpiračných teórií. Tu by som však ani nebol konšpirátor, pri dnešnej vláde by som aj povedal, že to môže byť pravdou. Je možno zámerom vytvoriť takú atmosféru, že 'pozrite, sa aká je situácia v Bratislave, obchvat je nevyhnutný a je v zásade jedno, koľko bude stáť,“ podčiarkol Hlina.

Poukázal na to, že na mieste opravy mosta nie sú žiadni pracovníci. „V pondelok sa ohlásim na ministerstve dopravy. Ak ma neprijmú, využijem právo interpelácie. Budem chcieť vedieť, kto, kedy, prečo, načo, začo zastavil (dopravu) v Bratislave. Na vozovke mosta je retardér, ktorý spomaľuje dopravu v Bratislave a pod retardérom nikto nerobí,“ dodal.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM