Nina Táborská Rôzne

Ako by vyzerali ulice bez áut? Presvedčte sa na vlastné oči

Európsky týždeň mobility, ktorý odštartoval len včera, podporuje nielen alternatívne spôsoby dopravy aj s využívaním mestskej hromadnej dopravy, ale aj zdravší životný štýl či skvalitnenie životného prostredia. Bratislava tak vyzýva svojich obyvateľov, aby sa zapojili do Dňa bez áut.

Ilustračný obrázok k článku Ako by vyzerali ulice bez áut? Presvedčte sa na vlastné oči
Zdroj: TASR

V rámci akcie Dňa bez áut by ste mali cestovať alternatívnou dopravou a svoje autá nechať doma. „Európsky týždeň mobility ponúka ten správny priestor na to, aby sa ľudia zamysleli nad alternatívnym spôsobom prepravy a vybrali si ten, ktorý im je najbližší. Pevne verím, že ľudia túto možnosť využijú a že nielen tento piatok bude dňom bez áut,“ povedal primátor Bratislavy Ivo Nesrovnal.

Vyvrcholením ETM bude okrem dňa bez áut aj piatkový program Mobility Happening na Námestí SNP, ktoré bude v úseku od Uršulínskej ulice po Kamenné námestie a Klobučnícku ulicu od 8:00 hod. do 20:00 hod. uzavreté. Informovala o tom Katarína Kohútiková z Kancelárie primátora hl. mesta SR Bratislava.

Verejný priestor námestia a priľahlých komunikácií sa zmení na zónu bez áut s atrakciami na tému alternatívnej dopravy v meste.

Súčasťou programu je pumptracková dráha určená pre nácvik jazdy zručnosti pre malých aj veľkých so známym horským cyklistom Filipom Polcom, výstava bambusových bicyklov a bromptonov, mobilné dopravné ihrisko s dopravným kurzom pre deti, jazdy na ebikoch (elektorbicykloch), či prezentácia elektromobilov. Zaujímavou bude aj Klobučnícka ulica, ktorá sa na jeden deň zmení na pešiu zónu.

Ak ste držiteľom platných vodičských preukazovneza­búdajte, že od 16. do 22. septembra máte možnosť cestovať bezplatne v denných spojoch MHD.

Prečítajte si tiež: Cestovanie zadarmo MHD sa začalo: Revízori vykonávajú kontroly, niektorí Bratislavčania o akcii ani nevedia

Foto: Ilustračné.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM