Alexandra Húsková Rôzne

Ako by mohla vyzerať nová kreatívna štvrť Bratislavy? Pozrite si vizualizáciu projektu The Most

Bratislava má čo ponúknuť, chýba tu však miesto, kde môžete vidieť to najlepšie z kreatívneho priemyslu, ako aj jeho výrobky. Projekt The Most spĺňa požiadavky na priestor, kde sa komunity kreatívnych ľudí môžu stretávať a výrobky môžu byť prirodzeným spôsobom prezentované.

Ilustračný obrázok k článku Ako by mohla vyzerať nová kreatívna štvrť Bratislavy? Pozrite si vizualizáciu projektu The Most
Zdroj: Dnes24.sk

Občianske združenie The Most chce vytvoriť priestor, kde toto všetko bude možné. „Život každého mesta je v jeho centre. Preto chceme, aby toto kreatívne a kultúrne centrum bolo v centre Bratislavy,“ uviedla Dana Kleinert, jedna z autorov projektu.

Kreatívci z projektu The Most upozorňujú, že nám v Bratislave chýbajú parky, aké máme možnosť vidieť v ostatných európskych mestách. Chýba nám miesto, kde môžete tráviť svoj voľný čas bez náhlenia sa a len tak relaxovať.

„Chýba nám tu miesto kde ľudia môžu tvoriť a kde aj hneď zároveň môžu svoje produkty prezentovať. Či už je to dizajn, fotky, divadlo, hudba,…čokoľvek. Toto sú problémy, ktoré my vidíme a chceme ich zmeniť,“ hovoria členovia OZ The Most.

V novej kreatívnej štvrti by malo byť to, o čo budú mať ľudia záujem.

Prečítajte si aj: Bude mať Bratislava novú kreatívnu štvrť? Vieme o novom projekte The Most pod Mostom SNP

Kreatívna štvrť pod mostom SNP

„Hmota na vizualizácii je zobrazená v tej najväčšej možnej miere položenia kontajnerov, momentálne sa snažíme o realizáciu prvej tretiny na priestore, ktorý je najbližšie k zastávkam. Kontajnery, ktoré chceme položiť na toto územie, zaberú 20 percent z celého územia, ktorého rozloha je jeden hektár,“ uviedla Dana Kleinert.

Revitalizácia doteraz zanedbaného priestoru by priniesla aj viac zelene. „Momentálne je na mieste zeleň, ktorá je zmapovaná, plánujeme však jej doplnenie. Položenie kontajnerov existujúcu zeleň nepoškodí,“ priblížila Dana Kleinert. Do konkrétnych krokov plánujú zapojiť aj architektov a študentov.

Prečítajte si viac: Pod Mostom SNP to vďaka dobrovoľníkom ozelenie. Do skrášľovania prostredia sa zapojili známe tváre aj ľudia bez domova

The Most má za sebou úspešnú aktivitu v podobe tvorivej obývačky v spolupráci s OZ Vagus a Domov na mame. Prečítajte si o tom viac : Priestor pod Mostom SNP sa zmení na príjemnú kaviareň s malou šijacou dielničkou

Zdroj foto:KontAKT

Ako by mohla vyzerať nová kreatívna štvrť The Most?
5
Galéria
Vizualizácia projektu The Most
1
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM