Rôzne

Ako budú „chutiť“ Čerešne?

Výnimočná lokalita, cyklotrasa pred domom, materská škola vo dvore, komunitné záhradky či hodinový manžel. To sú tromfy, na ktoré láka bytový projekt Čerešne v Dúbravke.

Ilustračný obrázok k článku Ako budú „chutiť“ Čerešne?
Zdroj: ceresne.sk

Architektonicky zaujímavo riešený projekt na bratislavských Poliankach v Dúbravke ponúka päť objektov zoskupených okolo spoločného dvora, ktorý vytvorí priestor pre detské ihriská, komunitné záhrady a veľa zelene. Budúci obyvatelia tu budú môcť oddychovať aj aktívne tráviť čas.

Ocenený investor

Investorom stavby je spoločnosť ITB Development, ktorá ma za sebou projekty ako rezidenčný dom Nový Háj ohodnotený cenou za architektúru CE.ZA.AR 2015, obytnú zónu Rusovský sad, Biznis Garden Štefánikova, Sokolská Residence a ďalšie.

Jedným z pilierov, na ktorom developer stavia, je štúdio Architekti Šebo Lichý, ktoré by malo priniesť výnimočnosť aj do Čerešní.

„Čerešne sú dizajnované tak, aby vytvorili komunitu obyvateľov a posilnili dobré vzťahy medzi susedmi. Predpokladom pre vznik takéhoto prostredia je okrem originality a praktickosti architektúry aj vysoká kvalita realizácie,“ hovorí Ivan Rolný zo spoločnosti ITB Development.

Výhľad na les či predzáhradka?

Projekt sľubuje vysoký profesionálny štandard v prístupe k zákazníkom, inovácie na trhu, špičkové technologické a ekologické realizovanie projektov. Vizualizácie mu dávajú za pravdu a Čerešne, zdá sa, ponúknu skutočne príjemné bývanie. Záujem je veľký, v projekte je predaných už viac ako sto bytov.

Jednotlivé bytové domy majú päť až osem podlaží. Vybrať si môžete z jedno až štvorizbových bytov. V ponuke sú byty s výhľadom na les, s predzáhradkou či s veľkým balkónom. V samotných objektoch je plánovaných 1 121 metrov štvorcových plochy určenej na služby, okrem iného aj na detské centrum.

Architekt Igor Lichý komplex predstavuje ako projekt navrhnutý s dôrazom na potreby klienta: „Poloverejný vnútroblok s parkom, záhradkami a spoločnými priestormi pre deti ponúka možnosti pre komunitné aktivity vlastníkov, a tým nemyslíme len obyčajné grilovanie na dvore.“

Každý podľa svojho vkusu

Z architektonickej stránky zaujme najmä sofistikované prepojenie podlaží na vonkajšej fasáde, čím tvorcovia projektu dosiahli optické zníženie podlažnosti budovy.

Dispozície bytov približuje architektka Martina Krajmer Matušová: „Zamerali sme sa na rôznorodú skladbu dispozičných riešení bytov. Na jednej strane sme sa sústredili na efektívnosť využitia plôch a na druhej strane sme chceli dať klientovi možnosť vybrať si jedinečnú dispozíciu tak, aby čo najviac vyhovovala jeho potrebám a vkusu.“

Najnovšie developer projektu, ITB Development a. s., podpísal zmluvu na generálnu dodávku stavby s renomovanou stavebnou spoločnosťou GEMO SLOVENSKO. Stavebné práce by sa mali teda naplno rozbehnúť v najbližších dňoch.

GEMO SLOVENSKO je členom skupiny GEMO, ktorá pôsobí na českom a slovenskom stavebnom trhu už 26 rokov. Má za sebou výstavbu viac ako 980 stavieb pričom viaceré projekty získali v Českej republike ocenenie Stavba roka.

Čítajte aj: Ružinov by už „Hirošima“ strašiť nemala, projekt mení podobu

Ako budú „chutiť“ Čerešne?
6
Galéria
Zdroj: ceresne.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM