Kultúra

Ako aj v predchádzajúcich rokoch, tak aj tento rok budú oslavou výsledkov

Ilustračný obrázok k článku Ako aj v predchádzajúcich rokoch, tak aj tento rok budú oslavou
výsledkov
6
Galéria

Ako aj v predchádzajúcich rokoch, tak aj tento rok budú oslavou výsledkov úsilia bratislavských vinárov. Hlavné mesto chce týmto sviatkom posilňovať historické vedomie Bratislavčanov k vlastným tradíciám a propagovať prácu podnikateľov v oblasti vinárstva.

Oslavy vína

Dni osláv bratislavského mladého vína sa začnú vo štvrtok 10. novembra a potrvajú do soboty 12. novembra na Primaciálnom námestí. Záujemcovia a milovníci vína si tu nájdu to najlepšie z tohtoročnej ponuky bratislavských vín.

„Oslavy mladého vína sú obľúbenými oslavami nielen vinárov, ale aj všetkých Bratislavčanov, ktorí majú radi víno. Ja osobne sa už veľmi teším a všetkých srdečne pozývam na Primaciálne námestie. Vôbec nepochybujem o tom, že aj tento ročník bude plný kvalitného a výborného vína,“ povedal primátor Bratislavy Ivo Nesrovnal.

Lampiónové sprievody

V piatok 11. novembra sa bude konať požehnanie mladého vína v Kaplnke sv. Ladislava v Primaciálnom paláci, kde primátor Bratislavy Ivo Nesrovnal spolu s bratislavským arcibiskupom Stanislavom Zvolenským požehnajú mladému vínu z tohtoročnej úrody. Nebudú chýbať ani obľúbené svätomartinské lampiónové sprievody.

História vinohradníctva a vinárstva v regióne Bratislavy siaha takmer 3 000 rokov do minulosti a dlhé storočia predstavoval ďaleko najvýznamnejší vinohradnícky región Slovenska.

Bratislavskí vinári sa tešili veľkej priazni samotnej kráľovnej Márie Terézie, veď v 16. až 18. storočí mala Bratislava najväčšiu výmeru vinohradov a bola najväčším producentom vína na území Slovenska.

Program podujatia nájdete TU.

Svätomartinské dni v Bratislave
6
Galéria
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM