Alexandra Húsková Kultúra

Aké sú trendy pre dovolenkové destinácie? Na výstave vo Viedni sa predstaví aj Bratislava

Najnovšie trendy v trávení dovolenky odhalí v dňoch 14. – 17. januára veľtrh cestovného ruchu FERIEN-MESSE 2016. Medzi viac ako 750 vystavovateľmi z vyše 70 krajín sveta nebude chýbať ani expozícia oblastnej organizácie cestovného ruchu Bratislava Tourist Board (BTB) s prezentáciou hlavného mesta.

Ilustračný obrázok k článku Aké sú trendy pre dovolenkové destinácie? Na výstave vo Viedni sa predstaví aj Bratislava
Foto: Alexandra Húsková / Zdroj: Dnes24.sk

„Propagácia Bratislavy v zahraničí môže výrazne pomôcť rozvoju cestovného ruchu v našom meste a v celom našom regióne. Preto som rád, že Bratislava bude mať na veľtrhu vo Viedni svoje zastúpenie. Na takomto veľtrhu nemôžeme chýbať!“ povedal primátor Bratislavy Ivo Nesrovnal, ktorý sa otvorenia podujatia zajtra (14. januára 2016) vo Viedni aj osobne zúčastní.

„Podľa posledných štatistík za tri štvrtiny roka 2015 návštevnosť Rakúšanov v Bratislave stúpla oproti rovnakému obdobiu predchádzajúceho roka o 28,08 % a počet prenocovaní narástol o 26,86 %. Aj tieto čísla potvrdzujú, že sa musíme neustále snažiť našu ponuku skvalitňovať, a že prezentácia Bratislavy na tomto veľtrhu je mimoriadne dôležitá,“ povedala predsedníčka predstavenstva Bratislava Tourist Board Alžbeta Melicharová.

Prezentačný priestor na veľtrhu zdieľa BTB s krajskou organizáciou cestovného ruchu Bratislava Region Tourism, ktorej cieľom je prezentácia krás regiónu okolo hlavného mesta.

Prečítajte si aj: Bratislava sa vo svete blysne novými zimnými reklamnými spotmi. Pomôžu cestovnému ruchu v meste?

Na spoločnom stánku svoju ponuku predstaví aj Európske múzeum moderného umenia Danubiana, zážitková cestovná agentúra Flora Tour, Divoká Voda ako unikátny areál vodných športov, Tour4U s legendárnym autíčkom Prešporáčikom a eventová agentúra Be Cool, ktorá zabaví interaktívnou prezentáciou plnou zaujímavých súťaží.

Návštevníkov bude k expozícii Bratislavy lákať pestrý sprievodný program v podobe ukážky obradu korunovácií v Bratislave, ochutnávky vín, vystúpení harfistu Michala Matejčíka, ktorý účinkoval na turné so skupiou Depeche Mode, a hudobnej produkcie skupín Funny Fellows, Saxophone Syncopators, ako aj Preßburger klezmer Band.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM