Samospráva

Aké sú plány nových šéfov STaRZ či Mestských lesov?

Bratislavskí poslanci chcú vidieť, aké plány majú najbližšie tri roky s mestskými príspevkovými organizáciami ich noví riaditelia.Koncepcie rozvoja majú noví riaditelia predložiť do februára budúceho roku.

Ilustračný obrázok k článku Aké sú plány nových šéfov STaRZ či Mestských lesov?
Zdroj: TASR

Koncom septembra, keď totiž výmenu v organizáciách schválila časť zastupiteľstva v spoločnom balíku mien, niektorí poslanci kritizovali, že návrh uznesenia dostali až v noci pred zasadnutím a nových riaditeľov vôbec nepoznajú. Tento týždeň to schválilo 27 z 30 prítomných poslancov.

„Poslanci sa nezúčastnili výberového procesu, ktorý bol plne v kompetencii primátora, tak nás zaujíma, kam chcú noví, ale aj staronoví riaditelia posunúť príspevkové organizácie,“ vysvetlila Katarína Augustinič (SKOK), predsedníčka poslaneckého klubu Bratislava Inak, ktorý návrh predložil.

Podotkla, že uchádzači o pozície riaditeľov príspevkových organizácií sa vo výberovom konaní zamerali najmä na riadenie a manažment. „Naším cieľom je otvoriť diskusiu aj o náplni a programovej vízii,“ zdôraznila.

Príspevkové organizácie hlavného mesta dostali nový manažment od 1. októbra. Na post riaditeľa organizácie Správa telovýchovných a rekreačných zariadení (STaRZ) bratislavský parlament vybral Petra Vojtka, Mestským lesom zase po novom šéfuje Juraj Zikmund.

Prečítajte si aj: Poslanci rozhodli: Na Železnú studničku autá aj naďalej nepustia

Za nového náčelníka mestskej polície poslanci schválili Petra Krajíčka a v organizácii Marianum – Pohrebníctvo mesta Bratislavy zase poslanci do funkcie riaditeľa vymenovali Radoslava Vavruša.

V organizácii Generálny investor Bratislava poslanci vymenovali za riaditeľa Vladimíra Gašperáka. Zoologickú záhradu bude aj naďalej viesť Miloslava Šavelová, Vladimír Grežo ostáva tiež riaditeľom Bratislavského kultúrneho a informačného strediska.

V predstavenstve Bratislavskej organizácie cestovného ruchu primátor už v auguste vymenil troch zo štyroch zástupcov hlavného mesta.

Poslanci chcú vidieť ešte aj plány organizácií, ako je Galéria mesta Bratislavy, Mestská knižnica, Múzeum mesta Bratislavy i Mestský ústav ochrany pamiatok. Pri tých mesto argumentovalo, že sú to vysoko špecializované útvary, kde sú v pozícii riaditeľov odborníci. Na ich miesta preto podľa mesta nebolo treba vypísať nové výberové konania.

Prečítajte si aj: Zbúrať, či nezbúrať? Nekonečný príbeh PKO neprospieva mestu ani Bratislavčanom. Investor má údajne vyhovujúci návrh

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM