Rôzne

Aké sú najobľúbenejšie detské mená na Slovensku za rok 2017? Toto sú víťazi!

Mená ako Samuel či Viktória patria u nás dlhodobo medzi obľúbené. Viete však, aké mená dávali rodičia svojim deťom v priebehu tohto roka úplne najčastejšie?

Ilustračný obrázok k článku Aké sú najobľúbenejšie detské mená na Slovensku za rok 2017? Toto sú víťazi!
Zdroj: TASR

Rozmýšľali ste niekedy, aké meno by ste dali vášmu budúcemu dieťaťu? Páčia sa vám skôr klasické mená alebo niečo exotickejšie? Možno vám pri rozhodovaní pomôže rebríček TOP 10 najobľúbenejších a najpoužívanejších mien pre novorodencov na Slovensku za rok 2017. Rebríček opäť zostavil portál najmama.aktua­lity.sk. Oproti minulému roku v ňom ale nenastali výraznejšie zmeny.

Dievčenská víťazka

Víťazom dievčenského rebríčka pre rok 2017 sa stalo meno Sofia. To obsadilo naposledy druhé miesto a už tradične sa na popredných priečkach strieda so stálicami ako Ema, Emma alebo Viktória. Meno Sofia sa najčastejšie vyskytovalo v okresoch Topoľčany, Michalovce, Liptovský Mikuláš alebo Trenčín.

Najobľúbenejšie dievčenské mená v roku 2017:

  1. Sofia
  2. Nina
  3. Natália
  4. Viktória
  5. Ema, Emma
  6. Nela
  7. Eliška
  8. Kristína
  9. Laura
  10. Tamara

Chlapci bez zmeny

Prvé tri mená medzi chlapcami sú rovnaké ako minulý rok. Na prvom mieste teda skončil Jakub, na druhom Adam a Samuel obsadil tretiu priečku. Rodičia dávali meno Jakub najčastejšie v Snine, Nitre, Pezinku, Liptovskom Mikuláši alebo v Malackách.

Najobľúbenejšie chlapčenské mená v roku 2017:

  1. Jakub
  2. Adam
  3. Samuel
  4. Michal
  5. Tomáš
  6. Martin
  7. Filip
  8. Oliver
  9. Matej
  10. Matúš

Netradičné mená

Okrem klasických mien sa v tomto roku na Slovensku objavili aj mená, na ktoré len tak ľahko nenarazíte. Medzi dievčenskými menami sú to napríklad Annabell, Akira, Moya či Zara. Zaujímavé mená dostávali aj chlapci. Na matrikách sa objavili mená ako Justin, Bryan, Johnny či Timon.

Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM