Kultúra Kultúra

Akcie "Bratislavy pre všetkých" videlo viac ako stotisíc ľudí

Bratislava pre všetkých (21.-24.4.) pritiahla v tomto roku na námestia, do ulíc, múzeí i do oddychových zón hlavného mesta približne 104-tisíc návštevníkov.

Ilustračný obrázok k článku Akcie "Bratislavy pre všetkých" videlo viac ako stotisíc ľudí
Zdroj: TASR

Najväčší záujem počas 13. ročníka dní otvorených dverí bratislavskej samosprávy bol o návštevu múzeí a zoologickej záhrady. „Tematické múzeá v historickom centre i hrad Devín si prišlo pozrieť 25-tisíc osôb, bezplatný vstup do bratislavskej zoo využilo viac ako 20-tisíc návštevníkov,“ informovala Iveta Keseláková z oddelenia marketingu a komunikácie bratislavského magistrátu.

Primaciálny palác, kde boli v sobotu (23.4.) k dispozícii verejnosti aj primátor mesta Ivo Nesrovnal so svojimi zástupcami, navštívilo 7-tisíc ľudí. „Bol to skvelý deň. Ľudia nás prišli podporiť, spýtať sa na všetko, čo ich zaujíma,“ ocenil priebeh otvorených dverí primátor.

„Maximálne vyťažené boli historické vozidlá Dopravného podniku Bratislavy (DPB), ktoré po meste bezplatne premávali, rovnako ako aj vyhliadkové plavby po Dunaji,“ referovala Keseláková.

Skonštatovala, že tematické prehliadky s podtitulom „Turistom vo vlastnom meste“ aj napriek chladnému počasiu počas soboty a nedele navštívila približne tisícka záujemcov o históriu mesta, zábavno-edukačný program Lesníckych dní priviedol na Partizánsku lúku v nedeľu (24.4.) vyše 5-tisíc ľudí všetkých generácií.

„Okolo 2-tisíc fanúšikov konských dostihov si prišlo pozrieť preteky v petržalskom Starom háji a rovnaký počet ľudí využil možnosti, ktoré ponúkali športové zariadenia Správy telovýchovných a rekreačných zariadení (STaRZ),“ dodala Keseláková.

Prečítajte si aj: Správa by vás kedysi dobehla na koni. Dnešné obálky viac blikajú

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM