Nina Táborská Samospráva

Aká je budúcnosť Šafárikovho námestia a Fajnorovho nábrežia? Architektonická súťaž začne už 25. januára

Už 25. januára sa začne architektonická súťaž na riešenie priestorov Šafárikovho námestia a Fajnorovho nábrežia. Dohodli sa na tom členovia súťažnej poroty, ktorí sa zišli na prvom zasadnutí.

Ilustračný obrázok k článku Aká je budúcnosť Šafárikovho námestia a Fajnorovho nábrežia? Architektonická súťaž začne už 25. januára
Zdroj: TASR

Ako informovala Bratislava24.sk hovorkyňa Starého Mesta Nora Gubková, predsedom poroty sa stal ing.arch. Juraj Hermann, ktorý je zároveň predsedom Spolku architektov.

Súťaž vypíše mestská časť Staré Mesto, informovať o súťažných podmienkach a podkladoch bude aj prostredníctvom vlastného webu www.staremesto.sk. Architektonické návrhy bude možné podávať do 7. marca tohto roku. Hodnotiace zasadnutie súťažnej poroty bude 14. marca 2016.

Pred vypísaním súťaže sa do prípravy zadania mohla počas štyroch mesiacov zapojiť aj verejnosť. „V spolupráci so spoločnosťou PDCS vedenie Starého Mesta zisťovalo názory občanov z blízkeho i širšieho okolia na funkciu a budúcu podobu verejného priestoru medzi Šafárikovým námestím a Fajnorovým nábrežím,“ uviedla Nora Gubková.

Zo súhrnnej správy spoločnosti PDCS vyplynulo niekoľko zaujímavých odborných a občianskych názorov, ktoré sa premietli aj do súťažných podkladov. Týkajú sa zelene, cyklodopravy, prepojenia historických prvkov aj možných nových dominánt lokality.

Mestská časť uvažuje nad prepojením Jakubovho i Šafárikovho námestia, priestoru pri Umeleckej besede a promenády pri Dunaji na Fajnorovom nábreží. Viac sa dočítate tu: Ako bude vyzerať Šafárikovo námestie a Fajnorovo nábrežie? Samospráva vyhlasuje architektonic­kú súťaž

Porota, ktorá rozhodne o víťazom návrhu architektonicko-urbanistickej súťaže pracuje v zložení: za vyhlasovateľa Staré Mesto ing.arch. Ľubomír Boháč, ing.arch. Silvester Černík, ing.arch. Martin Gajdoš a štvorica nezávislých architektov ing .arch. Petr Hájek (ČR), ing.arch. mga Pavel Nasadil (ČR), ing.arch. Juraj Hermann a ing.arch.Pavol Pa­ňák.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM