Samospráva

Aká budúcnosť čaká pohotovosť v Malackách? Poslanci BSK o tom majú rokovať už dnes

Lekársku pohotovosť v Malackách by mal poskytovať subjekt, ktorý ponúkne najlepšie podmienky vo verejnom obstarávaní Bratislavského samosprávneho kraja. O tomto riešení zabezpečenia ústavnej pohotovostnej služby (ÚPS) pre región Záhorie budú dnes rokovať poslanci BSK.

Ilustračný obrázok k článku Aká budúcnosť čaká pohotovosť v Malackách? Poslanci BSK o tom majú rokovať už dnes
Zdroj: TASR

Na druhom tohtoročnom zasadaní krajského zastupiteľstva tak prerokujú návrh na systematické riešenie, na ktorého potrebu pri zámere zachovať pohotovosť v Malackách upozorňovali samotní krajskí poslanci, ale aj súčasný poskytovateľ ÚPS a prevádzkovateľ malackej nemocnice – a. s. Nemocničná.

Témou rokovania bude aj zámer zefektívniť stredné školstvo v kraji prostredníctvom funkčnej, efektívnej a hospodárnej siete stredných škôl, ktorých zriaďovateľom je BSK. Zámer predpokladá vytvorenie tzv. líderských škôl v rámci jednotlivých štúdijných a učebných odborov, takisto aj jednotný systém riadenia školských internátov.

Poslanci Bratislavského kraja by mali dnes schváliť aj zriadenie už piateho centra odbornej prípravy a vzdelávania v kraji. Tentoraz pôjde o oblasť polygrafie a médií, pričom centrum by malo vzniknúť od júla tohto roku v Strednej odbornej škole (SOŠ) polygrafickej v Bratislave. Rokovať by mali aj o vzniku Duálnej akadémie, ktorej ambíciou je stať sa centrom odborného vzdelávania a prípravy v oblasti automobilového priemyslu.

BSK sa na dnešnom zastupiteľstve kraja chystá takisto podporiť iniciatívu, ktorou sa Bratislava usiluje získať titul Európske hlavné mesto mládeže 2018.

Foto: Ilustračné.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM