Nina Táborská Rôzne Rôzne

Aj vaša kvapka krvi môže pomôcť malým onkologickým pacientom, ktorí bojujú o svoj život

Priestory mezanínu v Primaciálnom paláci budú už zajtra od 7.45 hod. do 13.00 hod. miestom predvianočnej akcie určenej pre všetkých ľudí, ktorí chcú pomáhať. Konať sa tu bude 8. ročník Vianočnej kvapky krvi spojený so zaujímavou dražbou v prospech detskej onkológie.

Ilustračný obrázok k článku Aj vaša kvapka krvi môže pomôcť malým onkologickým pacientom, ktorí bojujú o svoj život
Zdroj: TASR

„Krv z Vianočnej kvapky krvi poputuje prednostne malým onkologickým pacientom, ktorí bojujú o svoj život. Pozývam preto všetkých ľudí dobrej vôle, aby sa zúčastnili, prišli darovať túto vzácnu tekutinu a podporili myšlienku nezištnej pomoci,“ vyzval bratislavský primátor Ivo Nesrovnal.

Krv je možné darovať v piatok 4. decembra od 7.45 hod. do 13.00 hod. v priestoroch mezanínu Primaciálneho paláca na Primaciálnom námestí. Každý, kto má záujem, je vítaný.

Súčasťou akcie v mezaníne bude aj odovzdanie finančného výťažku z 5.ročníka charitatívnej dražby dresov. Tento rok dvoch populárnych slovenských športovcov a reprezentantov, hokejistu HC Slovan Bratislava Ľubomíra Višňovského a futbalového brankára ŠK Slovan Bratislava Jána Muchu v prospech detských onkologických pacientov.

Vďaka takto získaným peniazom bude OZ Deťom pre život ďalej organizovať bezplatnú dopravu chorých detí a ich rodín po Slovensku a darčeky spríjemnia ťažko chorým deťom Vianoce.

Vianočnej kvapky krvi sa zúčastnia aj známe tváre športového a kultúrneho života.

Akciu na pomoc detským onkologickým pacientom organizuje bratislavský magistrát v spolupráci s Občianskym združením (OZ) Deťom pre život a s Národnou transfúznou službou Slovenskej republiky, ktorá zabezpečí odborný odber krvi od darcov všetkých krvných skupín.

Prečítajte si tiež: Nové prístroje pomôžu zlepšiť starostlivosť o zrak nedonosených detí

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM