Jakub Haršany Samospráva

Aj stromy sa musia pripraviť na jeseň. Staré Mesto pokračuje v ich orezávaní

Prvý jesenný deň je už predo dvermi, a tak aj mestská zeleň musí pred príchodom tohto obdobia prejsť kontrolou a prípadným orezom.

Ilustračný obrázok k článku Aj stromy sa musia pripraviť na jeseň. Staré Mesto pokračuje v ich orezávaní
Zdroj: TASR

Bratislavská mestská časť Staré Mesto sa kontrolou zelene zaoberá priebežne. V týchto dňoch pokračuje v orezoch stromov v ďalších lokalitách.

Orezy obmedzia parkovanie

Ako mestská časť uvádza na svojej oficiálnej webovej stránke, ide o tieto lokality aj s termínom plánovaných orezov: Dobrovského – od 20. 9. do 21. 9. / Heydukova – 22. 9. / Tobrucká – 26. 9. / Kúpeľná – 27. 9. / Jelenia – 28. 9. / Lazaretská – od 26. 9. do 28. 9.

V priebehu prác môže na uvedených uliciach dôjsť k obmedzeniam pri parkovaní. „Prosíme obyvateľov spomínaných lokalít o pochopenie počas dočasného obmedzenia parkovania,“ informuje Staré Mesto.

Úpravy aj v Medickej záhrade

Taktiež sa bude v priebehu tohto a budúceho týždňa vykonávať orez drevín v Medickej záhrade, predovšetkým z dôvodu bezpečnosti. Pôjde najmä o stromy v okolí detského ihriska a kaviarne pri jednom z vchodov do záhrady.

„Z vytipovaných drevín budú odstránené suché a polámané konáre, ktoré by mohli pri nárazoch vetra spadnúť. Taktiež sa v časti pri detskom ihrisku budú rúbať dva stromy, ktoré sú už v súčasnosti v nevyhovujúcom zdravotnom stave,“ priblížilo rozsah prác Staré Mesto.

Ako ďalej informuje mestská časť, celkovo orežú sedem kusov stromov, dva stromy budú vyrúbané a pri jednom sa vykoná stabilizácia koruny, tzn. kostrové konáre sa zviažu, aby sa znížilo riziko rozštiepenia stromu. „V budúcom roku je naplánovaný orez lipovej aleje, ktorá tvorí centrálnu časť záhrady,“ uvádza na záver Staré Mesto.

Čítajte aj: Stromy na Grösslingovej sa ocitli v „betónovom pekle“

Ilustračný obrázok

Začal sa orez stromov na Františkánskom nám., na jar prídu nové
9
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM