Nina Táborská Rôzne

Aj staré knihy chcú žiť! Prečo je Knižný kolotoč dobrým nápadom?

Miestna knižnica Petržalka dnes opäť roztočila pri spievajúcej fontáne pred budovou Technopolu Knižný kolotoč. V poradí 8. ročník dal druhú šancu všetkým knihám, ktoré sa vďaka nemu točia v rukách Petržalčanov zadarmo.

Ilustračný obrázok k článku Aj staré knihy chcú žiť! Prečo je Knižný kolotoč dobrým nápadom?
Foto: Nina Táborská / Zdroj: Dnes24.sk

Petržalčania si už tradične mohli vybrať z najrôznejších oblastí. Na svoje si prišli milovníci detektívok, nežnejšie pohlavie potešili romány pre ženy, našla sa aj fantasy, odborná literatúra či rozprávky a poviedky pre najmenších. Tieto diela ponúkla Miestna knižica Petržalka zo svojho fondu.

Ide o knihy darované obyvateľmi mestskej časti alebo vyradené ako duplicitné. K novému knižnému dielu tak prišli Petržalčania bez registrácie či potreby vrátiť dielo späť.

Takto sa Miestna knižnica Petržalka spolu s mestskou časťou snažia podporiť čítanie kníh u detí aj dospelých a tiež poskytujú využiť šancu vrátiť knihy putovnou formou späť medzi Petržalčanov. Tí im takto dajú druhú šancu na život.

Mnohí z vás počas letných prázdnin a dovoleniek siahnu po dobrej knihe. Brány petržalských knižníc tak zostávajú otvorené aj počas prázdnin. Výnimkou je len malá detská pobočka Dudova 2, ktorá je v lete prispôsobená prevádzke školy, s ktorou zdieľa jeden hlavný vchod. Tá bude od 17.8. –31.8. 2015.

Prečítajte si tiež: Prehľad cien knižných titulov: Viete, v ktorom kníhkupectve dostanete obľúbenú publikáciu lacnejšie?

Knižný kolotoč potrvá do 12 hodiny.

Knižný kolotoč
4
Galéria
Foto: Nina Táborská / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM