Nina Táborská Rôzne

Aj staré knihy chcú ešte žiť! Nájdite si nový titul do vašej knižnice. Čaká na vás tisícka kníh, zadarmo

Počuli ste už o Knižnom kolotoči? Už zajtra si prostredníctvom neho budete môcť v Petržalke vybrať z tisícky kníh, ktoré boli darované obyvateľmi alebo vyradené ako duplicitné z Miestnej knižnice v Petržalke.

Ilustračný obrázok k článku Aj staré knihy chcú ešte žiť! Nájdite si nový titul do vašej knižnice. Čaká na vás tisícka kníh, zadarmo
Foto: Dominika Handzušová / Zdroj: Dnes24.sk

Máte prázdne miesto vo vašej domácej knižnici? Alebo máte jednoducho všetky knihy doma už prečítané a neviete čo si vziať na letnú dovolenku? Petržalčania už tradične dávajú knihám druhú šancu počas Knižného kolotoča, ktorý organizuje pri fontáne pred Technopolom Miestna knižnica Petržalka. Vyberiete si tu možno aj vy.

„Tento rok je to už 8. ročník, kedy si obyvatelia môžu prísť vybrať zadarmo zaujímavú knihu na letnú dovolenku bez potreby registrácie a bez potreby vrátenia „požičanej“ knihy,“ prezradila pre Bratislava24.sk Michaela Platznerová z petržalského ú­radu.

Prečítajte si tiež: Open air knižnica v Petržalke: Na Tyršovom nábreží môžete čítať pri vode či stretnúť tu slovenských autorov

Detektívky, romány pre ženy, fantasy ale aj odborná literatúra či rozprávky a poviedky pre najmenších, to všetko a ešte omnoho viac ponúka knižnica zo svojho fondu.

Z tisícky kníh, ktoré boli darované obyvateľmi alebo vyradené ako duplicitné, si vyberiete možno i vy už zajtra 8. júla 2015 v čase od deviatej do dvanástej na obed.

Cieľom Knižného kolotoča je podpora čítania kníh u detí, mládeže aj dospelých a využitie šance vrátiť knihy putovnou formou späť medzi Petržalčanov, ktorí im dajú druhú šancu.

Knižnica počas letných prázdnin pripravila ešte jedno kolo 5. augusta v rovnakom čase a na rovnakom mieste. Po prečítaní stačí knihu nechať na verejne prístupnom mieste, kde si určite nájde svojho čitateľa.

Prečítajte si tiež: Čítanie vonku v Bratislave? Vieme kde, aj aká je ponuka letných čitární

Foto: Ilustračné.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM