KAW Rôzne Správy

Aj sedačková lanovka na Kolibe má svoje dni. Kontrolujú, či je v poriadku

Dnes a presne o týždeň vo štvrtok sa na lanovke nezveziete. Aby bola aj naďalej bezpečná, musia ju dôkladne „preklepať.“

Ilustračný obrázok k článku Aj sedačková lanovka na Kolibe má svoje dni. Kontrolujú, či je v poriadku
7
Galéria
Zdroj: Bratislava - Nové Mesto

Lanovka zo Železnej studničky na Kamzík a naopak je jedinou v Malých Karpatoch. Po rozsiahlej rekonštrukcii v roku 2005 znova spoľahlivo funguje a ročne odvezie až 22-tisíc ľudí.

Nevyhnutná údržba

Aby sme sa mohli zviezť bez obáv o svoju bezpečnosť, dvakrát za rok sa mechanizmus lanovky zastaví a po jej stĺpoch sa štverajú pracovníci so šraubovákmi a rôznym špeciálnym náradím.

Lanovka sa musí udržiavať vo výbornom technickom stave.

„Údržba sa robí kvôli bezpečnosti prevádzky, všetky realizované údržby preverujú kontrolné orgány,“ povedal redakcii Bratislava24.sk hovorca mestskej časti Nové Mesto Marek Tettinger.

Aj tentoraz si vyhrnuli rukávy pracovníci EKO podniku, ktorí sa starajú o lanovku počas celého roka. „Kontroluje sa všetko – kladky, napínacie laná, dopravné lano, sedačky, ložiská, premazanie trate a zároveň sa natierajú podpery,“ približuje hovorca.

Režim lanovky v jeseni nijako špeciálne upravený nebude, premávať bude ako doteraz od 10:00 do 18:00 hod. „Ak to počasie dovolí, lanovka pôjde v režime štvrtok až nedeľa a počas štátnych sviatkov. To znamená, že bude premávať napríklad aj 24. decembra. Jediný deň, kedy sa na lanovke nezvezieme, bude 1. január.“

Podrobnejšie informácie o prevádzke sa dozviete TU.

Čítajte aj: Jazda lanovkou bola pre Bratislavčanov roky len snom

Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM