Nina Táborská Rôzne

Agresor opľul šoféra MHD! Pozrite sa, čo všetko zažívajú vodiči Dopravného podniku Bratislava každý deň

Neohľaduplní vodiči, agresívni cestujúci, nehody,... Výnimkou nebol ani tento víkend. Vodiči MHD majú za sebou rušné chvíle. Šťastie, že majú možnosť vyslať núdzový signál, v niektorých prípadoch je totižto v ohrození ich vlastná bezpečnosť, ako i bezpečnosť cestujúcich.

Ilustračný obrázok k článku Agresor opľul šoféra MHD! Pozrite sa, čo všetko zažívajú vodiči Dopravného podniku Bratislava každý deň
Zdroj: TASR

Rušný piatok pre vodičov DPB

Vodič autobusu linky číslo 95 vyslal núdzový signál od zastávky Technopol, v autobuse sa nachádzali traja podnapití cestujúci, ktorí sa správali vo vozidle veľmi neprispôsobivo. Výtržníci však zaregistrovali, že vodič kontaktuje dispečing a z vozidla utiekli. Zásahové zložky boli následne odvolané.

Premávka električkových liniek číslo 2, 8 a 9 na Námestí SNP bola prerušená z dôvodu pádu cestujúcej v električke pri vynútenom brzdení. Vodič v snahe predísť kolízii s osobným motorovým vozidlom prudko zabrzdil, čo spôsobilo pád cestujúcej. Udalosť riešil privolaný dispečer, vzhľadom k tomu, že cestujúca sa sťažovala na bolesť kolena, bola privolaná aj rýchla zdravotná pomoc.

Ďalší vodič, tentokrát autobusu linky 61 dispečingu nahlásil, že medzi ním a nákladným motorovým vozidlom došlo k dopravnej nehode na Šancovej ulici. Na miesto bola okamžite vyslaná hliadka dispečingu, ktorá škodu zaevidovala a vyčíslila na 1 500 eur. Vodič nákladného automobilu z miesta udalosti odišiel, polícia ho však vyhľadala a opäť privolala na miesto dopravnej nehody.

O 15:30 došlo opäť k dopravnej nehode, ktorú nahlásil vodič autobusu linky číslo 87. K nehode došlo na Dolnozemskej ulici pred mostom Apollo s dvoma motorovými vozidlami. Pri nehode došlo k zraneniu jednej cestujúcej. Škoda na autobuse bola vyčíslená na 500 EUR. Nehoda je v štádiu riešenia políciou.

Vandali nezaháľajú ani v sobotu

Ako informuje DPB, sobota priniesla neprispôsobivého cestujúceho, vandalizmus aj nehodu, pri ktorej došlo k zraneniu jednej z cestujúcich.

V ranných hodinách riešil dopravný dispečing hlásenie vodiča električky linky číslo 5. Z Karlovej Vsi nahlásil cestujúceho vo vozidle pod vplyvom neznámej návykovej látky.

V neskorších večerných hodinách zase nahlásila vodička autobusu linky číslo 99 zranenie cestujúcej na Mamateyovej ulici pri vynútenom brzdení.

Po jedenástej večer nahlásil vodič trolejbusu linky číslo 201, že na Čiližskej pri štandardnej obhliadke vozidla zistil poškodený označovač cestovných lístkov nezisteným cestujúcim. Vandalizmus riešil privolaný dispečer, ktorý škodu zadokumentoval a vyčíslil na 50 EUR.

Nad ránom bol zaznamenaný pohyb chodca pod vplyvom návykovej látky v tuneli pod Hradom. O situácii bola upovedomená polícia, ktorá chodca zadržala a ďalej riešila.

Fyzicky napadol a opľul vodiča

V nedeľu nahlásil vodič autobusu linky číslo 39 na dopravný dispečing napadnutie na Trnavskej ceste, zastávka Bajkalská. Po príchode dispečingu na miesto udalosti bolo zistené, že vodič autobusu pri vychádzaní zo zastávky Slovnaft aréna zatrúbil na vodiča osobného vozidla, ktorý mu s vozidlom bránil vo výjazde.

Vodič osobného vozidla dobehol autobus na zastávke Bajkalská, vytlačil bočné – vodičove okno na autobuse, fyzicky napadol vodiča a opľul ho. Následne vošiel za vodičom do vozidla, no keďže ten zatváral dvere, vystúpil a odišiel.

Vodič zranený nebol a ani k poškodeniu majetku nedošlo, avšak na miesto udalosti bola privolaná polícia, ktorá incident následne riešila. Po vyriešení konfliktu sa vodič zapojil opäť do premávky.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM