Nina Táborská Krimi

Agresívny cestujúci sa pokúsil napadnúť vodiča električky

V pondelok v neskorých večerných hodinách sa agresívny cestujúci pokúšal napadnúť vodiča električky, našťastie vďaka rýchlemu zásahu dispečingu a polície sa podarilo incidentu zabrániť.

Ilustračný obrázok k článku Agresívny cestujúci sa pokúsil napadnúť vodiča električky
Zdroj: TASR

V pondelok o 22:22 vyslal vodič linky č. 5 núdzový signál, ktorý hlásil napadnutie cestujúcim. Muž sa dobíjal do kabínky vodiča a správal sa agresívne. Dopravný dispečing okamžite vyselektoval polohu vozidla a na miesto vyslal dispečerov spolu s policajnými hliadkami.

Zásah bol vykonaný do 4 minút a neprispôsobivého cestujúceho zadržala polícia.

Z tohto dôvodu bola premávka električkových liniek na Račianskej – Nový záhon v smere do centra zdržaná od 22:21 do 22:37. K zraneniu cestujúcich, vodiča a ani k poškodeniu vozidla nedošlo. Cestujúci prítomným hliadkam PZ po zdržaní vysvetlil svoje konanie ako skrat.

Keď zistil, že vodič vyslal núdzový signál a dopravný dispečing vo veci koná, pokúsil sa z vozidla ujsť. To sa mu však nepodarilo vďaka rýchlemu zásahu všetkých kompetentných zložiek.

Vodič bol informovaný, že o ňom dispečing DPB vie a okamžite zasiahne. Spoj sa po vyriešení situácie zapojil do premávky aj s cestujúcimi so 16 minútovým meškaním.

Foto: Ilustračné.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM