Ľubomír Hudačko Krimi

Agresívny Bratislavčan za volantom: Najprv odmietol zastaviť, potom si to nasmeroval na policajta!

Poriadne si zavaril. Počas policajnej kontroly zaútočil na hliadku, tá našla počas nej minimálne 57 dávok marihuany. Bratislavskému vodičovi teraz hrozí trest odňatia slobody na štyri až desať rokov.

Ilustračný obrázok k článku Agresívny Bratislavčan za volantom: Najprv odmietol zastaviť, potom si to nasmeroval na policajta!
Zdroj: Webnoviny.sk

Vyšetrovateľ obvinil Branka M. (26) z Bratislavy z prečinu útoku na verejného činiteľa, z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky a zo zločinu nedovolenej výroby omamných a psychotropných látok, jedov alebo prekurzorov, ich držanie a obchodovanie s nimi.

Vodiča vozidla policajti z Pohotovostnej motorizovanej jednotky Krajského riaditeľstva PZ v Bratislave zastavovali v sobotu večer na Lamačskej ceste. Pokyn na zastavenie však podľa mužov zákona nerešpektoval, pričom auto nasmeroval na policajta, ktorý musel pred idúcim autom uskočiť.

Približne dvadsať metrov od policajtov vodič vozidlo napokon zastavil. Podľa polície počas kontroly uviedol, že pred jazdou požil marihuanu a vo vozidle má jej väčšie množstvo, ktoré následne vyhodil z auta von. Aj keď dychová skúška jazdu pod vplyvom alkoholu vylúčila, policajti vodiča opakovanie niekoľkokrát vyzvali, aby sa podrobil lekárskemu vyšetreniu na zistenie požitia návykovej látky, ktoré odmietol.

Polícia ďalej uvádza, že v priebehu policajnej kontroly bol vodič agresívny, pokyny policajtov opätovne odmietal rešpektovať, fyzicky ich napádal a svoju totožnosť nevedel preukázať hodnoverným spôsobom. Z uvedeného dôvodu tak použili donucovacie prostriedky a vodiča eskortovali na príslušné oddelenie polície. Podozrivý materiál, ktorý počas kontroly vodič z vozidla vyhodil, zodpovedá podľa predbežných výsledkov z vykonanej expertízy minimálne 57 obvykle jednorazovým dávkam marihuany.

Obvinený sa v súčasnosti nachádza v cele policajného zaistenia, vyšetrovateľ PZ spracoval podnet k návrhu na jeho väzobné stíhanie.

foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM