Krimi

Advokátovi sprísnili trest za šoférovanie s dvomi promile alkoholu v krvi

Krajský súd v Bratislave (KS) na svojom verejnom zasadnutí sprísnil trest zákazu viesť motorové vozidlá bratislavskému advokátovi Alexandrovi Filovi, ktorý v máji minulého roka jazdil pod vplyvom alkoholu.

Ilustračný obrázok k článku Advokátovi sprísnili trest za šoférovanie s dvomi promile alkoholu v krvi
Zdroj: TASR

„Krajský súd v Bratislave ako súd odvolací zrušil rozsudok súdu prvého stupňa vo výroku o treste a spôsobe jeho výkonu a rozhodol tak, že sprísnil trest zákazu činnosti z 12 mesiacov na 15 mesiacov, pričom peňažný trest vo výmere 3000 eur a náhradný trest odňatia slobody vo výmere päť mesiacov zostal nezmenený. Rozhodnutie je právoplatné,“ informoval KS v Bratislave.

Pôvodne v polovici mája tohto roku známeho bratislavského advokáta uznal sudca Okresného súdu Bratislava V za vinného z prečinu ohrozovania pod vplyvom návykovej látky a odsúdil ho na peňažný trest vo výške 3000 eur a zároveň mu uložil trest zákazu činnosti viesť motorové vozidlá akéhokoľvek druhu na 12 mesiacov.

„Je to primeraný a zákonný trest. Išlo o ojedinelý exces z mojej strany. Nikdy som nemal dopravnú nehodu a nebol som riešený pre závažnejší dopravný priestupok. Napríklad mierne prekročenie rýchlosti som mal pred približne ôsmimi rokmi,“ povedal vtedy obhajca. Voči verdiktu sa neodvolal.

Fila zastavili bratislavskí policajti v máji minulého roku na jeho Toyote Land Cruiser.

Podrobili ho dychovej skúške na alkohol. „Hodnota, ktorú vodič nafúkal, predstavovala 1,06 mg alkoholu na liter vydychovaného vzduchu,“ informovala vtedy Tatiana Kurucová z policajného riaditeľstva v Bratislave. Znamená to, že elitnému právnikovi namerali v dychu viac ako 2,2 promile. Právnik strávil noc v policajnej cele.

Alexander Filo obhajoval napríklad mužov obžalovaných z vraždy študenta Daniela Tupého, piťovcov, kontroverzného podnikateľa Ivana B., ktorý mal vydierať v mene Vladimíra Mečiara, policajtku spájanú s vynesením tzv. mafiánskych zoznamov, drogový gang Tibora V. či autíčkarsky gang Martina R. a ďalších obžalovaných v iných známych kauzách.

Foto:Ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM