Rôzne

Adventný čas v Bratislave opäť spestrí jazda rozžiarenou Vianočnou električkou

Tak, ako patria v decembri k námestiam Bratislavy Vianočné trhy, tak patrí už niekoľko rokov na koľajnice Vianočná električka. Aj tento rok všetkých cestujúcich odvezie zdarma.

Ilustračný obrázok k článku Adventný čas v Bratislave opäť spestrí jazda rozžiarenou Vianočnou električkou
7
Galéria
Zdroj: Bratislava - Magistrát

Bratislava sa počas adventných dní bude môcť opäť pochváliť Vianočnou električkou. Začala premávať v stredu 6. decembra. Bratislavčania aj návštevníci mesta si tentoraz vychutnajú slávnostnú jazdu vo vyzdobenej električke ČKD Tatra T6A5 #7901. Odviezť sa ňou bude možné až do 30. decembra 2017 (okrem 24. a 25. decembra).

Prišiel aj Mikuláš

Vianočnou električkou sa 6. decembra zviezol aj Mikuláš, ktorý najmenších prekvapil sladkou drobnosťou. Počas adventného obdobia bude električka premávať po okružnej trase:

Jesenského (historická budova SND) – Námestie SNP – Kapucínska – Chatam Sófer – Most SNP a späť na Jesenského.

Vianočnou električkou sa cestujúci odvezú bez platenia.

Počas pracovných dní bude z Jesenského jazdiť vždy od 16:00 do 20:00 hod., každých 30 minút. Cez víkendy sa môžete odviezť už od 10:00 a premávať bude do 20:00 hod., rovnako každých 30 minút (okrem 12:30 a 15:30, kedy bude mať prestávku). Jedna slávnostná jazda mestom potrvá 13 minút.

Vstúpte do Perníkovej chalúpky

Tohtoročnou novinkou je aj krásne vyzdobená zastávka SND, ktorá je stanoviskom Vianočnej električky. Cestujúci sa môžu tešiť aj na príjemne zariadený interiér vozidla, tentokrát v štýle Perníkovej chalúpky. Počas jazdy si budú môcť zanôtiť melódie vianočných kolied, ktoré sa budú ozývať z externých reproduktorov. A na zvedavé otázky tých najmenších budú pripravení odpovedať profesionálni sprievodcovia podniku, ktorí zasvätia detičky do tajov a histórie vozidiel.

Na vyzdobení Vianočnej električky T6A5 z roku 1991 pracovalo 7 zamestnancov spolu 150 hodín. Na osvetlenie sa použilo 30 svetelných reťazí v celkovej dĺžke 672 metrov, električku tak rozžiari až 2 680 svetielok, z toho 560 je v interiéri ako hviezdne nebo. Ozdobné girlandy majú 37 metrov. Na uchytenie bolo použitých 1 350 samolepiacich úchytiek a 1 500 viazacích pásiek.

Zdroj: YouTube.com
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM