Nikola Richterová Kultúra

AC/DC, QUEEN, či Ed Sheeran: Koncerty v okolí Bratislavy budú mať v tomto roku grády

Už teraz je známe, že rok 2015 prinesie do našich končín hneď niekoľko zvučných hudobných mien. Ohlasované koncerty tak isto zaujmú aj ľudí z Bratislavy, ktorí to majú do susednej Prahy, Ostravy, či Viedne celkom blízko. Prinášame vám prehľad najlepších koncertov v okolí nášho hlavného mesta.

Ilustračný obrázok k článku AC/DC, QUEEN, či Ed Sheeran: Koncerty v okolí Bratislavy budú mať v tomto roku grády
Zdroj: TASR

ANASTACIA

Publikum vo Viedni sa môže tešiť na popovú hviezdu s hrubým hlasom Anastaciu. Vo viedenskej Stadthalle vystúpi speváčka vrámci svojho Resurrection tour už 28. januára. Cena za tento zážitok sa pohybuje od 71 eur.

QUEEN + ADAM LAMBERT

Vo februári sa svojim fanúšikom opäť raz predstaví legendárna rocková skupina Queen. Z pôvodného zloženia sa ukáže dvojica gitarista Brian May a bubeník Roger Taylor. Ako speváka si muzikanti vybrali Adama Lamberta, teda účastníka súťaže American Idol, ktorý ich zaujal, keď spieval pieseň We are the champions. Vo Viedni odznejú legendárne rockové klasiky 1. februára, v Prahe sa hudobníci predstavia o 16 dní neskôr. Vstupenky do Rakúska zoženiete od 57 eur, na koncert do O2 arény sú dostupné lístky v cenových kategóriach od 1390 do 2190 Kč.

ED SHEERAN

V pražskej O2 aréne sa predstaví anglický spevák a textár Ed Sheeran. Predstavenie je naplánované na 12. februára. Autor obrovského množstva súčasných hitov ako napríklad Thinking Out Loud je momentálne veľmi žiadaný, vstupenky na tento koncert tak preto už tak ľahko nenájdete, nakoľko je vypredaný.

LIONEL RICHIE

Presne na Valentína sa svojim priaznivcom ukáže Lionel Richie. Spevák s hitmi ako napríklad Hello sa predstaví vo viedenskej Stadthalle. Lístok na tento koncert vás vyjde od 51 eur.

APOCALYPTICA

Rakúskemu publiku sa v roku 2015 predstaví aj fínska symfonická metalová skupina Apocalyptica. Dlhovlasí hudobníci vystúpia vo Viedni 14. apríla. Cena lístka sa pohybuje od 39 eur.

AC/DC

14. máj bude veľkým dňom pre všetkých rockových priaznivcov v okolí. Svoju legendárnu šou tu predvedie ešte legendárnejšia rocková skupina AC/DC. Koncert sa odohrá v rakúskom meste Zeltweg im Aichfeld. Vstupenky dostanete kúpiť od 102 eur.

DEF LEPPARD

Dnes už legendárna rocková skupina s hitmi ako Hysteria, či Pour some sugar on me sa predstaví svojim fanúšikom v českej Ostrave. Koncert tu Def Leppard odohrajú 22. mája, cena za lístok je od 36 eur.

ROXETTE

Svoje najlepšie hity prídu v plnej paráde predviesť aj Roxette. Svoju škálu hitov predstavia fanúšikom vo Viedni 8. júla. Za toto predstavenie zaplatíte najmenej 63 eur.

SANTANA

Leto prídespríjemniť aj gitarista s obrovským množstvom hitov Santana. Hudobník sa predstaví 19. júla v neďalekom Rakúsku. Lístky na jeho koncert dostanete kúpiť od 61 eur.

DEEP PURPLE

Rok 2015 prinesie do Ostravy ďalšiu legendu. Rocková skupina Deep Purple tu vystúpi 27. októbra. Cena lístka na koncert, kde isto zaznie aj obrovský hit Smoke on the water, sa pohybuje od 27 eur.

SIMPLY RED

27. októbra zažije isto výborný koncert aj Viedeň. Do hlavného mesta Rakúska totiž zavíta známa skupina Simply Red. Ceny na tento koncert zoženiete od 61 eur.

NICKELBACK

Svoje hudobné zdatnosti a kvalitnú rockovú hudbu príde do okolia Bratislavy ukázať aj kanadská skupina Nickelback. Tí sa vo Viedni predstavia presne 29. októbra. Lístky sú dostupné od 51 eur.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM