Správy

Absolventi Detskej dopravnej univerzity si prevzali diplomy

Viac ako 20 detí si dnes po úspešnom absolvovaní Detskej dopravnej univerzity prevzalo na pôde Stavebnej fakulty Slovenskej technickej univerzity v Bratislave diplomy.

Ilustračný obrázok k článku Absolventi Detskej dopravnej univerzity si prevzali diplomy
Zdroj: TASR

Tretí ročník podujatia organizovala stavebná fakulta spolu so Slovenskou cestnou spoločnosťou. „Cieľom bolo oboznámiť študentov s dopravou a dopravnou infraštruktúrou a podnietiť u nich záujem o túto problematiku,“ Informovala tlačová tajomníčka Slovenskej cestnej spoločnosti Zuzana Fabiánová.

Navštívili Smolenický zámok či vozovňu Jurajov dvor

Počas dvoch týždňov sa mladí nadšenci sveta dopravy oboznámili s jej riadením a fungovaním. Naučili sa čítať mapy, plánovať cesty a pravidlá bezpečnosti cestnej premávky.

Navštívili Železničnú stanicu Petržalka, vodné dielo a vodnú elektráreň v Gabčíkove, dopravné múzeum či dispečing a laboratórium Národnej diaľničnej spoločnosti. Stretli sa tiež s ministrom dopravy Romanom Brecelym.

Študenti navštívili aj „obaľovačku“ na výrobu asfaltovej zmesi v Smoleniciach a Smolenický zámok. Rovnako sa zoznámili s prácou hasičov i polície a zažili adrenalín na pretekárskom okruhu Slovakia ring v Orechovej Potôni.

Neobišli ani lodný prístav či Dopravný podnik Bratislava a vozovňu Jurajov dvor. Nechýbala exkurzia na nový Starý most a v počítačovom programe si vyskúšali prácu projektantov pri projektovaní svojich vlastných mostov.

Čítajte aj: Areál Štrkoveckého jazera ponúka oddych aj zábavu

Absolventi Detskej dopravnej univerzity
8
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM