Maros Palesch Kultúra

82-kou opäť do Arény

K Divadlu Aréna, ktoré je v zriaďovateľskej pôsobnosti Bratislavskej župy, opäť premáva mestská hromadná doprava – linka číslo 82. Znovuobnovením linky chce župa do divadla prilákať viac divákov.

„Návštevníci ale aj zamestnanci divadla sa tak pohodlne a najmä bezpečne dostanú až k divadlu. Opätovným zavedením tejto linky len podčiarkujeme význam, ktorý dnes divadlo Aréna na scéne má,“ povedal župan Pavol Frešo.

Linka číslo 82 premáva po trase Nový most, Einsteinova, Výstavisko Incheba, Viedenská cesta, Krasovského, Sad J. Kráľa, Divadlo Aréna v polhodinových intervaloch. Spod Nového mosta ide prvý spoj o 6:48, posledný o 22:18.

Autobus jazdiaci k divadlu zrušil Dopravný podnik približne pred rokom, dôvodom bola optimalizácia liniek. Čiastočne ho nahradila linka 89, ktorá však premávala len v Petržalke od Sadu Janka Kráľa po cintorín a navyše iba do štvrť na sedem večer. Keďže predstavenia začínajú až o 19:00, návštevníci a zamestnanci sa do divadla dostávali komplikovane.

Pre obnovenie linky navýšil kraj divadlu rozpočet, ktoré sa následne dohodlo s Dopravným podnikom a finančne participuje na nákladoch spojených s úpravou grafikonu tejto dopravnej linky.

Zdroj + foto: BSK, Iveta Tyšlerová

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM