Kultúra

7 dôvodov, prečo ísť do Kunsthalle Bratislava

Kunsthalle Bratislava má za sebou prvý týždeň od otvorenia. Ak váhate, či sa vybrať do Domu umenia, prinášame sedem dôvodov, prečo by ste mali.

Ilustračný obrázok k článku 7 dôvodov, prečo ísť do Kunsthalle Bratislava
Zdroj: Dnes24.sk

1. Vstupné je zadarmo

Nie je zvykom u nás, na rozdiel napríklad od Veľkej Británie či iných krajín s priateľským prístupom k umeniu, aby bolo vstupné do galérie grátis. Zoberte so sebou koho len chcete, choďte tam koľkokrát len túžite, vždy zaplatíte iba klasickým „Ďakujem“.

2. Mladý, ochotný personál

Žiadne tetušky vo vyťahaných svetroch, ktoré ledva dvihnú zrak od rozčítanej detektívky. Mladé a sympatické devy vás prevedú novootvorenými priestormi a radi vysvetlia, ako to v Kunsthalle chodí.

3. Otvorené aj v pondelok

Pondelky sú čierne dni milovníkov umenia. Nie v Kunsthalle, tá má voľno (pozor!) v utorok. Tak sa nenechajte spliesť.

4. Keď už to tak dlho trvalo

Trvalo to dve desaťročia, kým sa ju podarilo otvoriť. To je dobrý dôvod ísť sa pozrieť, ako vyzerá bratislavská babylonská veža.

5. Test tolerantnosti

Moderné umenie „nesadne“ každému. Otestujte svoj prah tolerantnosti. Ak vás to nechytí, o nič ste neprišli. Hneď vedľa je predsa McDonalds.

6. Chodiť po vankúšoch

Kunsthalle Bratislava je jediné miesto, kde môžete úplne beztrestne chodiť po vankúšoch a dokonca v topánkach. Je to súčasť jednej z inštalácií.

7. Byť niekde inde, aspoň virtuálne

Ďalšia inštalácia vás virtuálne prenesie do trnavskej synagógy. Chodiť pritom budete po prázdnej miestnosti – všetko sa deje na obrazovke tabletu, ktorý dostanete do ruky. Vďaka nemu a značkám na podlahe sa budete akoby pohybovať niekde úplne inde, než kde reálne ste.

Ružové favoritky lákajú do Kunsthalle Bratislava
12
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM