Maros Palesch Kultúra

66. Výročie oslobodenia Bratislavy

Šesťdesiate šieste výročie oslobodenia Hlavného mesta SR Bratislavy si v pondelok 4. apríla pripomenuli aj predseda Bratislavského samosprávneho kraja Pavol Frešo a starostka Starého Mesta Tatiana Rosová.

„Som nesmierne rád, že pripomínanie si pamiatky oslobodenia nášho Hlavného mesta sa stalo neoddeliteľnou súčasťou jeho tradícií a aj vzhľadom k pomerne dlhej dobe, ktorá od tejto významnej udalosti uplynula, považujem oslobodenie Bratislavy za jednu z najvýznamnejších udalostí v jej novodobej histórii,“ povedal župan Pavol Frešo počas pietneho aktu kladenia vencov pri Pamätníku víťazstva na Námestí Eugena Suchoňa v Bratislave.

Veľkú zodpovednosť prikladá župan Pavol Frešo predovšetkým regionálnym a komunálnym politikom, ktorí sa majú snažiť prehlbovať povedomie o významných historických udalostiach aj v očiach mladej generácie priamo na školách. Podporovať bude preto všetky aktivity na školách, aby sa tento deň zapísal v srdciach mladej generácie aj v srdciach všetkých obyvateľov Bratislavského kra­ja.

„Je našou morálnou povinnosťou pripomenúť si po 66. rokoch oslobodenie Bratislavy a vzdať hold všetkým občanom, ktorí bojovali za našu slobodu a ktorých životy vyhasli preto, aby sme my dnes mohli žiť v demokratickej spoločnosti,“ povedala starostka bratislavskej mestskej časti Staré Mesto Táňa Rosová. Zároveň doplnila, že spoločnosť by mala stále odsudzovať akékoľvek prejavy fašizmu a potláčania ľudských práv.

Pietnej spomienky pri príležitosti 66. výročia oslobodenia Bratislavy sa zúčastnili aj predstavitelia štátu a hlavného mesta, ktoré akciu organizovalo.

Zdroj + foto: BSK, Iveta Tyšlerová

66.vyrocie oslobodenia BA
16
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM