Tlačové správy

4 talianske regióny, ktoré by ste mali navštíviť

Taliansko je krásne, o tom sa nemôže hádať takmer nikto. Môžete namietať, že Taliani sú príliš ukričaní, Benátky smradľavé, Rím preplnený, pláže na Sicílii málo čisté a talianske pizze majú príliš hrubé cesto. Ale nemôžete povedať, že Taliansko ako také nie je krásne.

Ilustračný obrázok k článku 4 talianske regióny, ktoré by ste mali navštíviť
Zdroj: TASR

Vedeli ste o tom, že je rozdelené až na 20 rôznych regiónov? Vybrať štyri najkrajšie je takmer nadľudský výkon, ale aj takéto výzvy treba prijať. Tu sú tie naj.

Toskánsko
Vlnité svahy, mix zelenej a zlatistej, vinice, cyprusové háje, kamenné domčeky a lahodné vína, taliansky vidiek v najlepšej forme. Presne to je Toskánsko. Lenže tým to nekončí, Toskánsko je domovom dvoch neuveriteľne krásnych miest – Florencia a Siena. Mestá, ktoré dlho bojovali o to, ktoré z nich bude hlavným mestom tohto regiónu. Dnes budú bojovať akurát tak o to, ktoré vám ukradne srdce, ale zrejme to dokážu obe.

Kalábria
Dovolenka v Kalábrii je magická – z reštaurácií cítite čerstvé grilované ryby, ktoré dopĺňajú citrusové háje a jemná vôňa olivovníkov. A do toho všetkého prúdi svieži morský vzduch. To je Kalábria, špička talianskej čižmy, najjužnejší región na Apeninskom polostrove. Hlavným mestom Kalábrie je Catanzaro a hlavným cieľom, keď sa sem rozhodnete zavítať, sú krásne, nepreplnené pláže a veľmi príjemné ceny.

Valle d'Aosta
Milujete hory? Tu si prídete na svoje. Čakajú tu na vás alpské scenérie, po ktorých túži každý turista, milovník prírody a aj ich spomienkové fotoalbumy. Valle d'Aosta je región, ktorý susedí s Francúzskom a Švajčiarskom a nájdete tu také známe vrchy ako Mont Blanc či Matterhorn. Okrem toho tu na vás čaká množstvo hradov, zámkov a starých ruín, takže aj keď nie ste vášnivý nadšenec turistiky a lyžovania, prídete si na svoje.

Sardínia
Sardínia je najobľúbenejšou dovolenkovou destináciou pre Talianov. A nie je to pre nič za nič, môžu za to krásne pobrežia, skalnaté zátoky, krištáľové more a aj mestá plné života. Metropolou je Cagliari a najkrajšou zátokou je Costa Smeralda. Dovolenka na Sardínii zachutila aj hollywoodskym celebritám, ktoré si tu začali vo veľkom kupovať vilky. Aj preto si na niektorých miestach priplatíte, ale za tú krásu to naozaj stojí.

foto: ilustračné

Zdroj: Seocentrum.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM