Maros Palesch Rôzne

26 miliónov nestačí

Mesto Bratislava uhradilo vyše 26,1 milióna eur za práce na štadióne Ondreja Nepelu, kde bude v roku 2011 svetový hokejový šampionát.

Počas dnešného rokovania mestského zastupiteľstva (MsZ) to povedal námestník primátora Milan Cílek v rozprave k bodu o financovaní štadióna.

Jarmila Tvrdá, riaditeľka mestskej organizácie Generálny investor Bratislavy (GIB), ktorý je poverený zabezpečením stavby, uviedla, že rokovali a rokujú s bankami. Zastupiteľstvo sa v rámci tohto bodu zaoberá aj reštrukturalizáciou dlhu GIB dodávateľovi vo výške 7,9 milióna eur prostredníctvom ban­ky.

Predseda Občianskeho klubu Valentín Mikuš, najsilnejšieho v MsZ, pripomenul primátorovi Andrejovi Ďurkovskému (KDH), že všetky výdavky na rekonštrukciu štadióna v roku 2010 mal hradiť štát. Do návrhu uznesenia treba zapracovať výdavky na jeho vnútorné zariadenie, zdôraznil.

Rokovanie o tomto bode bolo na programe bratislavského mestského zastupiteľstva už 4. novembra. Poslanecký zbor nebol vtedy uznášaniaschopný v hlasovaní v časti uznesenia o tom, či má primátor rokovať s bankami o reštruktura­lizácii dlhu vo výške viac ako desať miliónov eur GIB voči dodávateľovi prác Ingsteel, s.r.o.

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM