Maros Palesch Kultúra

20. ročník Novomestského kultúrneho leta

BRATISLAVA -NOVÉ MESTO. 18.06.2011. V areáli bratislavského kúpaliska Kuchajda sa dnes začal jubilejný 20. ročník Novomestského kultúrneho leta.

Program odštartoval popoludní blokom Deti deťom, v rámci ktorého vystúpili žiaci základnej a materskej školy BANM v Novom Meste a detskí tanečníci skupiny Caramelitos. „Atmosféra je vynikajúca, je tu približne 2500 ľudí,“ povedal hovorca bratislavskej mestskej časti Marek Tettinger. Večer sa účastníkom prihovoril starosta Rudolf Kusý.

Zábava pokračovala ohňovou šou, vystúpením Cigánskych diablov a tanečnej skupiny Andalucia. „Dramaturgiu podujatia sme sa snažili urobiť tak, aby si v nej každý našiel to svoje. Program sme zostavili tak, aby zaujal starších aj mladšie generácie,“ uviedol starosta Kusý.

Po zotmení prebehlo zapaľovanie obrovskej vatry – len jej základňa mala asi dva a pol metra. „Slávnostné zapaľovanie vatry nadväzuje na tradíciu svätojánskych ohňov, keďže onedlho budú mať Jánovia meniny,“ dodal Tettinger. Prvý deň kultúrneho leta sa na Kuchajde skončí ľudovou zábavou.

Kultúrne leto tento rok nebude prebiehať len na Kuchajde, ale po celom Novom Meste. „Promenádne koncerty budú na Račianskom mýte, Kramároch či v Kultúrnom stredisku na Vajnorskej,“ informoval hovorca. V rámci nich sa predstavia protagonisti vážnej hudby, folklóru, ale aj populárnej a rockovej hudby. Novomešťanov čaká počas kultúrnych slávností ešte jedno milé prekvapenie, o ktorom sa podľa hovorcu dozvedia v najbližších dňoch.

Zdroj: TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM